Del 3 al 5 de maig el Mercat de les Flors acull Tordre, del coreògraf francès Rachid Ouramdane, on dues de les col·laboradores d’Ouramdane des de fa molts anys interpreten solos solitaris en un duet inquietant. Gestos hipnòtics i giratoris, intensament físics, interpretats per la ballarina lituana Lora Juodkaité (va participar a Des Témoins Ordinaires, Sfumato i Tenir le Temps) que, giravoltant vertiginosament sobre un mateix punt, ha creat una manera pròpia de moure’s que l’acompanya des de la infantesa. També és la història de la ballarina britànica Annie Hanauer, (Looking Back, Sfumato i Tenir le Temps) que balla amb una pròtesi: un braç articulat que és alhora una extensió i una part integral del seu cos. Un espectacle cru i captivador.
Cadascuna a la seva manera ha desenvolupat una manera totalment pròpia de fer i ha descobert un mètode de treball que ha esdevingut consubstancial a la seva persona. Amb aquest retrat dual, que es va estrenar el 2014.
Hi ha l’espectacle en si i també el que passa rere l’escenari. Hi ha la llum dels focus i la penombra que es crea al seu voltant. La cara A i la cara B. Hi ha els moviments, no solament els que fan les ballarines sinó també els que formen la base de l’espectacle. Tordre, comença amb picardia, amb la banda sonora de Funny Girl, el musical del nord-americà William Wyler. Quan les dues ballarines irrompen a l’escenari, el públic esbossa un somriure en identificar uns cossos bells i arquetípics, com els que s’amagaven rere tantes fantasies de Broadway. Això dona peu al primer gir que anuncia el títol de l’espectacle («tòrcer»), i ens convida a embarcar-nos en una altra història corporal més íntima i fràgil. la primera va participar a Des Témoins Ordinaires, Sfumato i Tenir le Temps; la segona, a Looking Back, Sfumato i Tenir le Temps).
Tordre és una peça de dansa fascinant… Les ballarines de Rachid Ouramdane ens acompanyen en un viatge captivador: des de corregudes en cercle com les que caracteritzen els infants fins a giravolts com els dels dervixos. (Télérama, Emmanuelle Bouchez, novembre de 2016).
Rachid Ouramdane, que ha estat artista associat al Theâtre de la Ville en París de 2010 a 2015 i al Teatre Bonlieu de 2005 a 2015 a Annecy, crea els seus propis projectes des de 1995; també realitza col·laboracions, com amb el Ballet de l’Òpera de Lió o la Candoco Dance Company.
Des de 2016 codirigeix el CNN Centre Coreogràfic Nacional de Grenoble.