El director Oskaras Koršunovas porta per primer cop al Temporada Alta ‘A Man from Podolsk (Un home de Podolsk)’

11.25.2019

Author

Temporada alta acull aquest cap de setmana l’estrena a l’Estat espanyol de A Man from Podolsk (Un home de Podolsk), dirigit per Oskaras Koršunovas. El director lituà. habitual en la programació del Festival, arriba al Teatre de Salt, dissabte 30 de novembre, amb un muntatge creat a partir del debut teatral de l’escriptor rus Dmitry Danilov.

Dmitry Danilov és un dels escriptors russos actuals més populars, reconegut pels seus retrats periodístics de la Rússia de províncies, on els vells costums soviètics conviuen amb els nous. L’home de Podolsk és el relat d’un estrany interrogatori policial que ha fascinat Oskaras Koršunovas. que compara aquesta història d’un home que somia viure a Amsterdam amb un argument digne de Matrix. Una sàtira sobre la burocràcia es transforma en un conte de terror sobre realitats paral·leles i amors patris.

Aquesta novel·la russa explica la història sobre un home “normal” de la petita ciutat de Podolsk, que es troba de sobte en una comissaria. Està sent interrogat, però ni ell ni els policies saben per què. Aquests darrers són molt amables, servicials i benintencionats: volen mostrar-li a un home fart de la vida el propòsit de l’existència, equipats d’un gran coneixement de filosofia, música i cultura pop europees i americanes.

Aquesta comèdia amb elements d’humor absurd ha esdevingut un èxit a Rússia. Reflecteix la situació social i la incertesa d’un país on les lleis i la seva interpretació poden canviar, com afecta a les nostres vides la propaganda i la informació en aquesta època de post-veritat, i com s’utilitza la mentida per canviar la societat.

Author