El diumenge 19 engega a El Maldà l 6 edició de ‘Al cel mos vegem tots plegats’

01.11.2020

Author

Torna a El Maldà  Al cel mos vegem tots plegats, la que serà ja la VI edició del Cicle de Rondalles Mallorquines que la sala celebra tradicionalment a primers d’any. Així, a partir del 19 de gener, tindrem una cita cada diumenge a les 12.30 h al teatre, en una edició plena de novetats.

Les Rondalles d’aquest 2020 són estrenes i cada diumenge n’escoltarem una de diferent  sota la batuta d’un director diferent. I és que enguany ens preparen també lectures dramatitzades de les rondalles.

Les Rondalles són narracions breus populars molt importants i conegudes a la cultura mallorquina, que El Maldà vol reivindicar. “A Mallorca se’n fan versions en teatre familiar i fins i tot alguna per a adults”, ens diu Adrià Aubert, director artístic d’El Maldà, a la presentació.

Marta Aran, Llàtzer Garcia, Lara Díez i Ferran Dordal seran els directors de les Rondalles Mallorquines d’enguany, les quals seran recitades per  actors que “encara que alguns no tinguin res a veure amb Mallorca, ens han preparat les lectures.” Seran dites pels actors i actrius habituals de cada any: Catalina Florit, Antònia  Jaume, Xesca Vadell i Àlvar Triay. 

Per tal de treballar aquestes peces, els directors tenen una única setmana (de dilluns a dissabte) per muntar la peça amb els actors, que pot anar des d’una lectura dramatitzada fins a un treball d’escena més complex. Al finalitzar la setmana, es presentarà el resultat davant el públic.

A més, hi ha un element clau del cicle Al cel mos vegem tots plegats que és la postfunció. Un espai distès d’intercanvi d’impressions, de trobada entre l’equip artístic i el públic que ha assistit a la representació i que “ens permet donar espai a reflexionar al voltant la cultura i la tradició oral mallorquina i la transformació de rondalla a peça teatral de la mà del director.” En aquest espai hi trobem la complicitat de diversos productors mallorquins que ens faciliten productes típics de l’illa i que permeten acostar una mica més el sabor de Mallorca a l’espai d’El Maldà.

PROGRAMACIÓ

19/01: Marta Aran
26/01: Llàtzer García
02/01: Lara Díez
09/02: Ferran Dordal


ACTIVITATS PARAL·LELES
A mes de les Lectures, el cicle inclou algunes activitats relacionades.

  • 21 de gener a les 20h – Exposició d’una selecció de il·lustracions de sobretot paisatge urbà  d’artistes balears i catalans, entre els que destaquen Joan Aguiló i Xavi Julià, sota el títol de Entre Barcelona i Mallorca.
  • 21 de gener a les 21h – QBlues 3. Concert de Queralt Albinyana ambTota a l’harmònica i Martin J. Merino a la guitarra, amb un repertori que comprèn des de Blues estil “vodevil” de Sippie Wallace fins Shuffles i Boogies trepidants de Katie Webste, passant per temes d’autors com Jimmy Reed, Willie Dixon, T-Bone Walker
  • 3 i 4 de febrer a les 20:30h – Representació de Alenar,“una peça de teatre molt interessant fruit d’una investigació col·lectiva del Mussol Teatre”, explica l’Adrià. És una companyia de Teatre de Capdepera formada per Toti Fuster, Biel Bisquerra i Pere Terrassa, al qual s’afegeix aquesta vegada Catalina Florit com a directora, que es basa en un procés de recuperació de la memòria del poble, de les històries anònimes (en especial de dones que d’una manera o altra havien estat desplaçades a dins la societat), fent una recerca de mesos sobre el patrimoni immaterial, i que pretén continuar amb altres pobles de Mallorca. <
  • Durada: 1 hora i 10 minuts.

 

Author