La 10a edició del Festival Circ Cric, que s’ha estat celebrant a les carpes de Sant Esteve de Palautordera des del 22 de març, ha congregat més de 25.000 assistents en la norantena de funcions programades per a públic adult i familiar. Queda patent, doncs, que el Festival fidelitza el seu públic i es reafirma en el sector com a festival de referència i punt de trobada dels seus professionals, alhora que consolida amb èxit el seu projecte d’unir circ i natura. “El Circ Cric conforma una proposta única que aconsegueix atraure una gran afluència de públic combinant natura i cultura al peu del Montseny” afirma Montserrat Trias, directora artística del festival.
El Festival Circ Cric tanca una edició marcada per la celebració dels ’45 anys de pallassades’ de Tortell Poltrona, fundador i director del Festival Circ Cric, que va debutar als escenaris l’any 1974. Poltrona explica que “en aquesta edició del Festival he volgut festejar 45 anys plens d’actuacions, viatges i moltíssimes vivències i emocions, sempre acompanyat de riures, somriures i bonhomia”.
En aquest sentit, Tortell Poltrona ha estat el gran protagonista de l’edició d’enguany, actuant en dos dels plats forts del festival. D’una banda, els dissabtes ha mostrat amb Post Clàssic, una vegada més, la seva poesia i trapelleria amb els números que ha anat elaborant durant aquests 45 anys i que ha passejat arreu del món en un espectacle intimista fent gala del seu mestratge. D’altra banda, els diumenges, les famílies i el públic de totes les edats, han gaudit de Catacric, una potent proposta de circ amb música en directe, pallassos i acròbates, de la mà del mateix Tortell Poltrona fent “catcrics” a tord i a dret explicant que “potser el món farà un gran pet i no quedarà res dret… tan sols la carpa del Circ fent “Catacric, Catacrec…” tal com canta la cançó de l’espectacle. Abans que comencés, el públic podia gaudir de les passejades per grups El bosc també és un Circ, un guiatge pel bosc i una descoberta de la natura del voltant del circ que han exhaurit les places cada diumenge.
Enguany el Festival va començar de la mà d’Albert Pla, Quimi Portet, Joan Garriga, Raül Refree i Tortell Poltrona, entre d’altres, amb un concert inaugural pe de màgia on no va faltar la Cançó del Somiatruites, inspirada i dedicada al Circ Cric. Una edició ha acollit més d’un centenar d’artistes i ha ofert un ampli ventall de propostes “que consoliden al Circ Cric i el Montseny com a pol principal de Circ del sud d’Europa”, segons afirma Trias. Del Festival, Trias destaca “la categoria artística de la programació, la trobada i l’intercanvi cultural i l’alta participació del públic a una reserva de circ en plena natura com és el Circ Cric”, ingredients principals a destacar d’aquesta desena edició.
Les 22 jornades de circ i natura Un dia al Circ Cric han rebut la visita de 10.000 escolars de parvulari, primària i escoles especials que han pogut veure i descobrir de primera mà el dia a dia del circ i els seus artistes. Els infants han pogut assistir als assajos preparatoris i han comprovat com amb esforç i tenacitat, valors intrínsecs del festival, s’aconsegueix muntar un espectacle de qualitat.
L’intercanvi i el suport a la pedagogia i formació en circ també han tingut cabuda en aquesta edició. Enguany s’ha acollit al grup de formadors de circ PEECSE (Plataforma Española de Circo Socio Educativo), arribats d’arreu de la península, les Escoles de circ Quina Gràcia de Barcelona, amb els seus finals de curs i l’exhibició de CIRCE, l’espectacle dels alumnes de 1er de l’Escola de Circo Carampa de Madrid, on varen ser convidats els alumnes de l’Escola de Circ Los de Santa Maria de Palautordera i de Cronopis de Mataró.
El festival va celebrar el passat cap de setmana una cloenda festiva amb el concert de Circ i Música a càrrec de La Troba Kung-Fú i el Circ Cric, liderats per Joan Garriga i Tortell Poltrona. L’acte va constituir una apoteòsica festa de final de festival, una combinació màgica de circ i música que va deixar palès que la diversitat és l’essència del Festival i que va congregar a públic de totes les edats. FESTIVAL INTERNACIONAL DE PALLASSES La brillant Catherine Germain, guinda d’enguany del Festival de Pallasses, va presentar l’espectacle Le 6ème Jour, estrena a l’estat espanyol, una classe magistral liderant el pallasso més enllà del que s’ha fet mai. Germain va presentar les trifulques del Gènesi de la mà d’Arletti, un ésser que captiva des que trepitja l’escena. Cal destacar també la creació col·lectiva constant de les pallasses i la versió furtiva del musical Grease Acachú Demontuplayer. Juntament amb les Balkan Paradies Orchestra van revolucionar i animar en plena carretera a centenars de vilatans que van acabar ballant i fent aturar el tràfic com a part de l’espectacle, amb les estimades Las Polis controlant la situació. ACTIVITATA PER ALS DIES 6 I 7 DE JULIOL El Festival Circ Cric tancarà, amb aquestes actuacions, la seva desena edició per la qual hauran passat més d’un centenar d’artistes d’arts escèniques locals i de Galícia, el País Basc, el País Valencià, les Illes Balears, la Rioja, Castella i Lleó, Castella la Manxa, Murica, Madrid, Israel, França, Itàlia, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Portugal, Estatus Units, Austràlia, Brasil, Argentina, Xile i Mèxic. |