El festival Dansa Metropolitana tanca la seva edició més urbana i internacional

03.25.2024

Author

El festival Dansa Metropolitana va posar ahir el punt final a la setena edició, amb les actuacions de: María Pagés (Teatre Nacional de Catalunya) i Compagnie Olivier Dubois (Mercat de les Flors). Han estat 24 dies (dels quals quatre caps de setmana) de gran intensitat en escenaris de: Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. Teatres, centres cívics, carrers i espais singulars d’aquestes localitats han tornat a omplir-se de propostes d’estils molt diversos; i adreçades a tot tipus d’espectadors. Un any més, el festival ha revalidat la seva condició de cita de referència de la dansa arreu de l’estat; a més de poderosa eina de divulgació entre els públics. El festival és l’única iniciativa cultural de dimensió metropolitana; amb el valor afegit de la suma d’esforços dels municipis que hi prenen part.

Enguany, Dansa Metropolitana ha presentat un total de 267 propostes: 144 funcions d’espectacles, 28 pel·lícules, 22 activitats paral·leles i 46 activitats educatives, que han tingut lloc a un total de 107 espais. Una programació que ha destacat per l’augment de la presència de grans propostes internacionals (19); i el focus posat en França, i amb 8 coproduccions que mantenen el compromís del festival de contribuir a: donar suport al teixit local. L’activitat en viu, sumada a les propostes audiovisuals en cinemes i a la plataforma Filmin, ha aplegat un total de 47.100 espectadors.

L’assistència de públic als espectacles i activitats de sala ha augmentat en relació a les anteriors edicions. S’hi han ofert 71 passis a sala i 86 en espais no convencionals. Els grans equipaments escènics, com el Mercat de les Flors, Paral·lel 62 i el Teatre Nacional de Catalunya, han exhaurit entrades en la gran majoria de funcions; i quasi una vintena d’espectacles també han fet ple absolut a altres sales de l’àrea metropolitana. En conjunt, s’ha registrat una mitjana d’ocupació del 80% a les sales. L’acollida del públic ha estat igualment molt destacada per als espectacles familiars.

La dansa ha tornat a ocupar amb força aquest any els espais públics i singulars i a l’aire lliure; de les ciutats amb propostes gratuïtes que han congregat en total 11472 espectadors a les 12 ciutats. Això ha sigut possible gràcies a una àmplia i diversa programació de carrer i al nou projecte Artèries; que ha posat l’accent en la dansa urbana, entès com a fenomen metropolità. Les danses urbanes han fet de fil conductor  del festival i han servit tant per acostar la dansa a: tota la ciutadania, com per celebrar el breakdance com esport olímpic.

En la programació d’enguany s’han ofert 22 activitats paral·leles amb col·loquis pre i post funció, conferències, tallers, masterclass, exposicions i taules rodones. Destaquen les converses al Mercat de les Flors amb Rachid OuramdaneOlivier DuboisJoaquin Collado i la Sidney Dance Company.

Com en edicions anteriors, la dansa s’ha pogut viure també al cinema, amb la projecció de grans produccions; a les sales i a través de la plataforma Filmin, amb la curadoria de Choreoscope, que en conjunt han aplegat 15.100 espectadors.

Author