El Festival Deltebre Dansa ofereix una programació per a tota la família fins al 21 de juliol

07.04.2019

Author

Entre el 8 i el 21 de juliol el municipi de Deltebre es convertirà en l’epicentre de les arts del moviment gràcies a la 15a edició del Festival Deltebre Dansa. Durant dues setmanes la cita oferirà 48 espectacles de dansa i circ contemporanis d’alt nivell i d’arreu del món a diferents espais de la població, situada al bell mig d’un territori natural excepcional com és el Parc Natural del Delta de l’Ebre. 

En aquesta edició es podran veure propostes de dansa i circ d’avantguarda molt diferents tant a escala nacional com internacional. Destaquen els espectacles de la bailaora i coreògrafa Rocío Molina, recentment guardonada amb el premi Max, la companyia granadina de circ Vaivén Circola parella grega-moçambiquesa de dansa Linda Kapetanea i Edivaldo Ernesto o la companyia de circ francesa La Contrebande. 

El Festival no oblida els més menuts de casa i és per això que ofereix una completa programació familiar encapçalada per l’espectacle Do Not Disturb. No Molestar, de Vaivén Circo i  Flaque, de la companyia francesa Defracto. Un altre dels plats forts del festival pel que fa a la programació familiar seran els múltiples espectacles de la Nit Solidària i del Circ i els del Circuit ‘Deltebre, atracció natural’. Durant la cloenda també es podrà gaudir de l’espectacle Bal Trap, de la companyia La Contrebande, i concert de Bemba Saoco.

Per altra banda, durant els 15 dies del festival hi haurà tallers de dansa i circ per a tots els membres de la família. Des de tallers de dansa contemporània per a nens fins a tallers d’afro-fusion o twerking passant per classes de circ contemporani o de Quigong per a la gent gran.

 

PROGRAMACIÓ FAMILIAR
Do Not Disturb. No Molestar, Vaivén Circo 
La companyia de circ de Granada ens presenta una peça que ens trasllada a un dia de treball quotidià a qualsevol fàbrica de principis del segle XX. Quatre personatges únics, dissenyats per provocar tota mena de sentiments en el públic. Sentiments que només sorgeixen quan ens veiem reflectits en ells. Se superaran els límits del risc, de l’absurd i també de la tendresa. L’espectacle Do Not Disturb. No Molestar es podrà veure el dilluns 8 de juliol a les 22.00 h en el marc de la inauguració del Festival.

Nit Solidària i del Circ
Una de les nits més esperades del Festival serà la ja clàssica Nit Solidària i del Circ on el circ contemporani i la solidaritat es donen la mà. La mestra de cerimònies de la vetllada serà la pallassa catalana Alba Sarraute, qui donarà pas a diverses propostes on el circ contemporani serà el principal protagonista. Sobre aquest fons de disciplines variades, tindrà lloc l’anual recollida solidària d’aliments que organitza el Festival i que comença a les 20 h. La Nit Solidària i del Circ tindrà lloc el dijous 11 de juliol a les 22.00 h.

Flaque, de Defracto
La companyia francesa Defracto crea espectacles absurds i abstractes amb una banda sonora original i uns malabarismes experimentals i càndids. L’espectacle Flaque es podrà veure el dijous 18 de juliol a les 22.00 h.

Circuit ‘Deltebre, atracció natural’
Per als amants del maridatge entre arts escèniques i natura, el Festival proposa un any més el Circuit Deltebre, atracció natural. Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre, consisteix en una ruta amb diverses propostes artístiques que tenen lloc enmig de paisatges únics del Delta de l’Ebre. La segona edició del circuit comptarà amb 11 propostes artístiques ben diverses com la de la parella formada per Akira Yoshida i Dunya Narli, l’espectacle Socarrel de Roberto Olivan Performing Arts o Pedestres de Lina Valverde i Camilo Regueyra, guanyadors del concurs SóLODOS EN DANZA 2019. El Circuit Deltebre, atracció natural tindrà lloc el dissabte 13 de juliol a partir de les 17.00 h.

Bal Trap, La Contrebande
Un altre dels espectacles més esperats pel que fa a acrobàcies i equilibris serà Bal Trap de la companyia francesa de circ La Contrebande on sis acròbates utilitzaran malabars i jugaran amb els límits del risc. Bal Trap es podrà veure el 20 de juliol a les 22.30 en el marc de la cloenda del festival on també hi actuarà la banda Bemba Saoco que fusiona la música electrònica amb els sons més mediterranis i els cubans.

TALLERS GRATUÏTS PER A TOTA LA FAMÍLIA

Tallers per a nens:
· Dansa urbana per a nens | Del 8 al 19 de juliol amb Nàdia Pesarrodona i Íria llena
· Dansa contemporània per a nens | Del 8 al 19 de juliol amb Julien Rossin

Tallers per a tota la família: 
  • Dansa contemporània per adults | Del 8 al 19 de juliol amb Marion Sparber, Alan Fuentes i Alexandros Anastasiadis
  • Bollywood per a adults | Del 8 al 19 de juliol amb Narendra Patil
  • Qigong de la salut per a gent gran | De l’1 al 5 de juliol amb Erick Jiménez
  • Circ contemporani | Del 8 al 19 de juliol amb MagdaClan Circo
  • Afro-Fusion | Del 15 al 18 de juliol amb Kristina i Sadé Alleyne
  • Creació Deltebre Dansa 2019 | De l’1 al 14 de juliol amb Erick Jiménez
  • Pina Bausch in memoriam | Del 15 al 20 de juliol amb Isabel Abril, Irene Ballester i Roseta Plasencia
  • Taller obert de twerking | 13 i 14 de juliol amb Kim Jordan


DELTEBRE DANSA,  MOVIMENT AL COR DEL DELTA DE L’EBRE
Deltebre està situat en un paratge natural idíl·lic, en ple Parc Natural del Delta de l’Ebre. Durant el Festival, la natura, la gastronomia i les tradicions es conjuguen amb les arts del moviment per oferir una experiència intensa, lúdica i singular.  A més de veure propostes de dansa i circ contemporani d’alta qualitat, el patrimoni natural que envolta Deltebre permet combinar els vespres culturals amb altres activitats diürnes com passejades a cavall, fer caiac per l’Ebre, banyar-se a la desembocadura o delectar-se amb la gastronomia local.

Sota la direcció artística de Roberto Olivan, el Festival -que va començar amb només 12 assistents i 5 professors- s’ha consolidat com una Meca de les arts escèniques que ofereix la possibilitat de generar un intercanvi cultural i integració entre el paisatge, el moviment i les persones. Avui en dia és una de les fites culturals més insòlites i destacades de l’àmbit internacional on ballarins de tot el món tenen l’oportunitat de submergir-se durant 15 dies en les arts del moviment i d’experimentar llenguatges molt diferents en un mateix espai.

El Festival Deltebre Dansa ha estat seleccionat com un dels 24 festivals d’Europa que opten als Premis EFFE 2019-2020 de l’Associació Europea de Festivals. Es tracta d’un guardó que premia l’excel·lència artística, l’impacte positiu en el territori i la generació de cooperacions culturals. En total, s’han presentat 715 festivals, dels quals se n’han seleccionat 24 candidats finalistes, d’entre els quals s’escollirà un guanyador i es donarà a conèixer el 26 de setembre al Palau de Belles Arts de Brussel·les. El Festival Deltebre Dansa és l’únic esdeveniment de l’estat espanyol que opta al guardó. Les diferents candidatures finalistes es poden consultar fent clic en aquest enllaç , a través del qual la ciutadania també pot votar quin és el festival que es mereix el guardó.

Author