El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona viurà aquest febrer el seu major creixement

01.03.2019

Author

Després de l’èxit sense precedents de la seva darrera edició amb més de 30.000 espectadors i aforaments del 100% en els seus 5 dies de celebració, el Festival del Circ Elefant d’Or es planteja per al 2019 un doble repte: d’una banda créixer en aforament afegint un dia més amb dues representacions extra i, de l’altra, creant, en paral·lel, al Palau de Fires, la única fira sectorial d’empreses del sector circense que se celebra al món: Circus World Market.

Per segona vegada des de la seva creació l’any 2012, el Festival del Circ creix un dia arribant, doncs, als sis dies d’actuacions. La propera edició d’Elefant d’Or se celebrarà del dijous 14 al dimarts 19 de febrer 2019, el que suposa:

– El dilluns ja no serà, com era habitual fins ara, el dia de l’Espectacle Or, la gala final del Festival amb entrega dels elefants dalinians, sinó que aquesta se celebrarà el dimarts 19.

– El dilluns 18 serà el Dia de l’Espectador del Festival amb totes les categories de butaca al preu únic de 18€ (excepte llotja vip central, llotja frontal i butaca bronze). Serà la primera vegada que el Festival proposa aquesta jornada i l’única ocasió en que es podran veure el mateix dia les dues semifinals d’Elefant d’Or: els espectacles Vermell i Blau. L’afegit d’aquest nou dia obeeix a tres factors:

  1. Donar cabuda als centenars d’espectadors que l’any passat es varen quedar a darrera hora sense entrada.
  2. Atraure més públic universitari, en especial aquells estudiants que passen el cap de setmana fora de la ciutat.
  3. Facilitar la visita al Festival d’aquells professionals del món del circ que treballen el cap de setmana.

En resum, es passa de les 14 representacions de 2018 (4 per a públic escolar més 10 a públic general) a 16 (4+12) i s’amplia en 4.280 butaques més, resultant-ne un aforament total disponible de 34.240 butaques: el major volum d’entrades mai proposat fins ara en els 7 anys de Festival.

 

Neix ‘Circus World Market’ al Palau de Fires

 Per a l’edició 2019 la Gran Carpa d’espectacles del Festival estarà connectada directament al Palau de Firesper on entraran tots els espectadors. El Palau tindrà una doble funció:

D’una banda absorbir les activitats que fins ara es realitzaven a les carpes vestíbul (cafeteria, terrasses, signatura d’autògrafs, photocall, llibreria, control d’accés), carpa VIP i Jurat, carpa WC i cantina d’artistes. Dit d’una altra manera, les carpes Vestíbul, VIP i WC desapareixen i diferents espais del Palau els donaran cabuda: la sala d’actes serà la sala de recepció de professionals i personalitats, la sala de reunions del primer pis la de reunió del Jurat, el restaurant de la Fira serà una nova cantina d’artistes oberta a tothom o els lavabos seran els del públic. Tot plegat per a millorar el confort i l’experiència dels espectadors d’Elefant d’Or.

D’altra banda, per a acollir una nova fira comercial internacional: el ‘Circus World Market’ a la que a partir d’avui estan cridats a participar com a expositors la gran diversitat d’empreses d’arreu del món que tenen als directors, artistes i aficionats al circ entre els seus principals clients.

 Amb la creació de Circus World Market, Circus Arts Foundation, la promotora del Festival, pretén crear el punt de trobada mundial dels professionals dedicats al món del circ en tots els seus múltiples horitzons: artistes, mànagers, directors, tècnics, etc.

 

Meitat d’ocupació del Camp de Mart

Amb el traspàs de serveis i activitats al Palau de Fires deixaran de muntar-se al sòl del Camp de Mart les carpes de vestíbul, de sanitaris i VIP el que suposarà reduir a la meitat l’ocupació de superfície de carpes de l’anterior edició: de 6 carpes l’any passat a 3 pel 2019, de 5.408 m2 a només 2.754.

Amb tot però el Festival suma la superfície del Palau de Fires que només de sòl expositiu (sense contar WC, sales de reunions o restaurant) ja suma 5.676 m2. Així doncs entre carpes i palau firal en resulten 8.430 mdedicats al circ internacional de qualitat, tres mil més que l’any 2018.

 

Una prospecció mundial a la recerca de l’excel·lència artística

Des que va finalitzar l’anterior edició, la direcció artística del Festival ha emprès la tasca de seleccionar 24 atraccions de primer nivell mai vistes dins la pista d’un circ a Europa occidental per tal de vestir els programes de les dues semifinals de la propera edició.

S’han realitzat dos viatges a Ucraïna, dos a la Xina i dos a Moscou. En paral·lel als desplaçaments, diàriament es visualitzen desenes de candidats via vídeo proporcionats tant per companyies estatals, com mànagers o artistes directament.

 

Les atraccions del Festival

Troupe Krasnov – Rosgoscyrk Russian State Circus (Rússia) – Funàmbuls
National Circus of Pyongyang – RPD de Corea (Corea del Nord) – Trapezi
Danylo & Oskar – Ucraïna – Mà a mà
“Opposition” led by Saralaev –  Rosgoscyrk Russian State Circus (Rússia) – Perxes aèries
Pepe Jardim – Firebird Productions (Brasil) – Comicitat
Mademoiselle Di-Di – Rosgoscyrk Russian State Circus (Rússia) – Malabars
National Circus of Pyongyang – RPD de Corea (Corea del Nord) – Salts a la bàscula
Martinez Brothers – Colòmbia & Japó – Icaris
LunaStorme – Estats Units – Cercle aeri
Mistery of Gentleman – Mongolian Circus Production (Mongòlia) – Volteig acrobàtic sobre esferes
“Secrecy” by Denis Degtiarev – Chernov Creation (Rússia) – Màstil aeri
Sergio Paolo – Xile – Malabars de rebot
Tuga – Xile – Comicitat
Plotnikov Group – Chernov Creation (Rússia) – Equilibris en escales volants
Duo Hien Phuoc – Vietnam – Cintes aèries
Marionettes – Mongolian Circus Production (Mongòlia) – Salts a la corda
Fujian Acrobatic Troupe – Xina – Lassos
The Flyers Valencia – The I.A.A. Agency (Colòmbia) – Roda de la mort
Fujian Acrobatic Troupe – Xina – Diàbolos
The King Dome of Gamo – Ethio Circus Entertainment (Etiòpia) – Cercles
National Circus of Pyongyang – RPD de Corea (Corea del Nord) – Lassos
Weyala – Ethio Circus Entertainment (Etiòpia) – Màstil xinès

 

Nou cartell 2019

Per cinquè any, l’equip de creatius de l’estudi de disseny català Matrioska, liderats per l’argentí Jesús Porra, ha concebut el cartell del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or. Al damunt d’un cel amb els colors propis del trenc d’alba, l’acròbata rus al màstil aeri Denys Degtiarev i la parella estadounidenca Luna Storme al cercle aeri, ambdues atraccions convidades a la popera edició d’Elefant d’Or, sobrevolen la ciutat de Girona que mostra part del seu skyline. És un escenari oníric: amb l’arribada del Festival, Girona somia amb el Circ de Qualitat proposat pels millors artistes inèdits a Europa.

El nou disseny serà objecte d’adaptacions per a cadascun dels elements gràfics per a la comunicació del Festival 2019: banderoles, flyers, carpetes, lones, anuncis, marxandatge…

 

Informacions pràctiques: horaris i preus

Horari funcions Festival

Dijous, 14 de febrer: 20.30h (Show Blau)
Divendres, 15 de febrer: 17.30h i 21h (Show Vermell)
Dissabte, 16 de febrer: 12h, 16.30h i 20.30h (Blau)
Diumenge, 17 de febrer: 11.30h, 16h i 19.30h (Vermell)
Dilluns, 18 de febrer (Dia de l’Espectador, preu únic 18€): 17.30h (Vermell) i 21h (Blau)
Dimarts, 19 de febrer 20.15h (Show Or – Gala Final)

 

Horari d’obertura de Circus World Market
Del 16 al 19 de febrer: d’11h a 21h

 La forquilla d’entrades entre els 10 i els 95€ consoliden el Festival com a una de les ofertes artístiques de major qualitat del país amb uns dels preus d’entrada més econòmics.

MÉS INFORMACIÓ

http://www.festivaldelcirc.com/

 

Author