El Festival Més Petit de Tots celebrarà la 15a edició del 9 al 24 de novembre

10.24.2019

Author

El Festival Més Petit de Tots arribarà a la seva 15a edició entre el 9 i el 24 de novembre de 2019. La iniciativa es portarà a terme de forma paral·lela a 26 espais d’una dotzena de poblacions catalanes i hi participaran 17 companyies procedents de Catalunya, Noruega, França, Bèlgica, Holanda, Sèrbia i Suècia. A més de funcions escolars i convencionals, aquestes formacions oferiran, també, tallers i activitats de participació per a famílies i professionals. Amb tot plegat, el programa d’El Més Petit inclou 122 convocatòries relacionades amb les arts escèniques i la primera infància, és a dir, per a espectadors i espectadores entre 0 i 5 anys d’edat.

Aquesta quinzena edició se celebrarà a Barcelona, Sabadell, Lleida, Igualada, Olot, Sant Cugat del Vallès, Tordera, Granollers, Viladecans i Benicàssin. I s’hi afegeixen, com a novetats, Montcada i Reixac i Palma de Mallorca, de forma que per primer cop el festival farà el salt a les Illes Balears. La majoria de propostes es portaran a terme en teatres, però també hi haurà convocatòries de biblioteques municipals i fàbriques de creació. L’any passat, El Més Petit va aconseguir un 95 per cent d’ocupació en el global d’activitats proposades.


RIGOR ARTÍSTIC

Al llarg dels seus 15 anys d’existència, El Més Petit s’ha consolidat com el festival de referència del sud d’Europa pel que fa a les arts escèniques per als espectadors de 0 a 5 anys d’edat, gràcies a una aposta decidida pel rigor artístic i la innovació creativa i la presència de companyies capdavanteres a nivell internacional.

Aquest any, per exemple, s’hi podran veure les darreres creacions de l’artista noruega Inger Cecilie Bertrán de Lis, Tumble in the jungleUna opéra de papier, dels francesos Le Fil RougeKlank, de Dadodans (Holanda); StemmeStammen, de la companyia Karstein Solli (Noruega); Canto, del Théâtre de la Guimbarde (Bèlgica); Tattarrattat!, de la companyia Frieda (Bèlgica),  Et si j’étais moi, de la Compagnie Act2 i Catherine Dreyfus (França) i les instal·lacions Playscapes, de Den Draad (Bèlgica) i The garden of spirited minds l’artista serbo-sueca Dalija Acin.

Pel que fa a les companyies catalanes, participaran a El Més Petits formacions com Big Bouncers, amb l’espectacle Jungla, la Companyia Pels Mes Menuts amb Musicals per als més menuts, l’Associació Blink Flash, amb Blink Flash Duncan, Animal Religion amb …i les idees volen o Imaginart, amb Planeta Ka, entre d’altres.

Una de les novetats d’aquest any serà l’increment de les mesures per garantir la inclusió dels espectadors amb capacitats diverses. Així, per exemple, s’ha programat Tumble in the jungle, un espectacle especialment pensat per a nens i nenes amb discapacitat auditiva i en la festa que el festival celebrarà a l’Estruch de Sabadell (16 i 17 de novembre) s’habilitarà una safe room per a espectadors amb TDAH, entre d’altres actuacions.

El Més Petit de Tots serà, a més, el marc en el qual es portarà a terme el 4t Encontre Internacional d’Arts Escèniques per a la Primera Infància que, del 14 al 17 de novembre, reunirà a Sabadell professionals de la primera infància per debatre sobre els beneficis de l’art en aquesta etapa vital. L’Encontre s’enfoca tant a artistes, programadors i productors com a docents i investigadors amb l’objectiu oferir una mirada àmplia i completa de cap a on es camina a nivell internacional en aquest sentit.

Continuarem informant!

Author