El Festival Píndoles tanca la seva cinquena edició amb èxit i premia quatre obres que iniciaran la GiraPíndoles

06.13.2019

Author

El Castell de Montjuïc va acollir aquest passat cap de setmana la 5a edició del Festival Píndoles de teatre breu que va assolir més del 90% d’ocupació. Gràcies al festival, les portes del Castell es van obrir per a més de 2000 persones en un horari en què habitualment la fortalesa roman tancada.

El jurat del Festival Píndoles va premiar les obres La noia de la benzinera, d’Aina de Cos, Margarita d’Irene MinovasTot inclòs de Jordi Centelles, que faran una gira pel Teatre Tantarantana (18 de juny), el Maldà Teatre (21 de juny) i la Sala Flyhard (26 de juny)

L’obra preferida del públic va ser Guardar la roba de Martí Costa, que també es sumarà a aquesta gira per les 3 sales barcelonines.

Gràcies a la gran presència de programadors durant el festival (64 professionals de 32 municipis diferents), totes les obres estrenades tindran oportunitat d’entrar en un catàleg per ser programades arreu de Catalunya en el marc de la GiraPíndoles.

El Premi Residència Cal Gras, que ofereix una residència artística d’una setmana a Cal Gras (Avinyó, el Bages) va ser per a Petjades de la companyia Pau Palaus. A més, el jurat va voler fer una menció especial a l’espectacle convidat Longing for #1 de Giulia Spattini per la seva sensibilitat, l’estètica i la qualitat de l’artista.

Més sobre el festival Píndoles

Des del 2015 el Festival Píndoles busca convertir-se en el referent del teatre breu professional a Catalunya. A la vegada, comparteix un altre objectiu com és el de portar les arts escèniques fora dels espais habituals.

El Festival aposta clarament per estrenes i fomenta la igualtat d’oportunitats entre autors i autores amb una selecció de textos 100% anònima, a càrrec d’una comissió pròpia

El Festival Píndoles és l’inici d’un projecte molt més gran: La GiraPíndoles! Les obres estrenades al festival tenen la oportunitat d’entrar en un catàleg per ser programades arreu de Catalunya en un format itinerant pels espais més singulars de cada municipi. Municipis en molts casos petits, on no hi arriba l’oferta cultural convencional o les  gires de grans espectacles i productores. La GiraPíndoles ja ha fet més de 150 parades i vol seguir creixent per tenyir de teatre i cultura cada racó de Catalunya!

Author