El Festival RBLS impulsa la primera Fira de Teatre per a Joves de Catalunya

10.03.2019

Author

RBLS Festival Teatre Jove celebrarà del 4 al 9 de novembre la seva tercera edició, amb la voluntat de seguir acostant les arts escèniques a joves i adolescents de 13 a 20 anys. En aquesta nova edició el festival amplia els seus espais: al Teatre Tantarantana i al CC Cotxeres Borrell s’hi sumen el Teatre del CCCB i la Nau Ivanow.

RBLS (abreviatura de l’adjectiu: REBELS) és un festival d’arts escèniques que vol descobrir-los espais, proposar-los posades en escena diferents que connectin amb els seus interessos i inquietuds o involucrar-los en processos de creació.

En aquesta edició s’han programat un total de 7 espectacles professionals (2 dels quals són projectes comunitaris amb joves). S’hi podran veure companyies com La Conquesta del Pol Sud amb NadiaLa Calòrica amb Fairfly; la primera obra de l’actriu Clara Moraleda com a dramaturga, Helena; o el projecte col·lectiu encapçalat per Francesc CuéllarMy low cost revolution. Els espectacles tindran un cost d’entre 6 i 9 euros.

També es realitzaran 3 workshops o tallers que faran reflexionar els/les joves sobre la influència a les xarxes, el treball en equip, l’apoderament femení o els cànons estètics.

Jornades professionals i la primera Fira de Teatre per a Joves

Una any més el festival RBLS ha organitzat també unes jornades per a professionals (RBLS PRO). La primera jornada proposarà una reflexió al voltant dels grans beneficis que els projectes escènics comunitaris reporten als nois i noies adolescents.

La segona jornada estarà lligada a la gran novetat d’aquesta edició: l’estrena de la 1a Fira de Teatre per a Joves de Catalunya, impulsada amb el suport de l’ACET (Associació d’Escoles de Teatre de Catalunya). Artistes de 15 companyies de teatre, seleccionats a través d’una convocatòria pública on s’han presentat 40 propostes, tindran l’oportunitat d’explicar els seus projectes escènics per a adolescents i joves davant d’una audiència formada per programadors/ores de teatres i festivals d’arreu del territori.

Més info a: http://www.rbls.cat/

Author