El festival d’arts vives i nous formats, que s’ha celebrat des del 26 de setembre fins diumenge a Terrassa; ha presentat al llarg dels quatre dies i en 17 espais diferents un total de 21 espectacles (75 funcions); entre els quals 6 estrenes coproduïdes pel festival, 5 propostes internacionals, i 2 peces dedicades al públic familiar.
Marion Betriu, directora del festival: “Sentim que el festival està en un moment molt viu, hi ha molta efervescència tant artística com de públic. Aquest dies de TNT, la ciutat ha respirat molta energia creativa. Pel que fa a la programació, realment totes les propostes es veien interrelacionades d’una manera especial, molts temes: (el dol, la pèrdua) han anat emergint de forma recurrent i d’una forma molt compacta. Estic molt satisfeta, hem pogut veure propostes molt potents; i sentim que les veïnes de Terrassa s’han animat a descobrir el que els hi hem proposat: nous formats que són al final noves maneres de viure el fet artístic.”
Èxit d’assistència: aquesta edició ha comptat amb més ocupació que mai, un 96,6% d’ocupació de públic (2.179 localitats) als espais que requerien de reserva d’entrada i la majoria de funcions han exhaurit totes les entrades. Entre les propostes més ben rebudes, aplaudides i amb el teatre ple de gom a gom: l’estrena d‘Analphabet d’Alberto Cortés o La luz de un lago d’El Conde de Torrefiel, entre altres.
Pel que fa a les activitats gratuïtes, el festival en fa una molt bona valoració: la instal·lació de Teatro do Frio, Selva Coragem, que s’ha construit a mode associatiu: gràcies a les plantes que han anat portant els veïns i veïnes ha estat molt ben rebuda. La resta, com la instal·lació lumínica d’en Jou Serra, Range in between, no han parat de rebre visitants. O la proposta de Marta Izquierdo, Flip, ha concentrat 200 persones a la Torre del Palau; i la proposta de TNT Kids, MOAT III, de la Laia Estruch va omplir l’aforament amb la participació de moltes famílies.
El festival ha rebut la visita de més d’un centenar de programadors. En aquest sentit, destaca l’augment de programadors internacionals: fins a una vintena han estat a Terrassa durant els quatre dies que ha durat el festival. S’han propiciat moltes converses amb els artistes, s’ha generat molt diàleg, fet que col·loca el festival com a cita imprescindible en el circuit de les arts híbrides a nivell internacional.
S’han consolidat dos projectes molt satisfactoris que van iniciar-se l’any passat: per apropar les arts vives contemporànies a públic no habitual, el TeNeTast; un itinerari per a persones de més de 60 anys de la mà de Margarida Troguet; i en el qual hi han participat enguany 13 persones; i l’itinerari per a joves entre 15 i 18 anys: de la mà de la creadora Cris Celada, on hi han participat 7 joves.
La diversitat de les formes i gèneres de les peces, i la qualitat dels resultats, demostren que: l’escena híbrida està molt en forma. Els creadors, el sector i el públic decideixen anar més enllà dels codis escènics tradicionals: i acudeixen amb fidelitat al festival, convertint-lo en un planter d’innovació i experiències transformadores