El Grec Festival de Barcelona 2019 aixeca demà el teló amb la música del Kronos Quartet, l’ESMuC, Maria Arnal i les projeccions d’Alba G. Corral

06.25.2019

Author

Comença el Grec Festival de Barcelona, el que ens portarà de viatge per terrenys llunyans i exòtics -des de Amèrica cap a Oceania!- sota el lema de Un mon de Passions. I les passions despertaran finalment amb la música, ja que demà dimecres, 26 de juny, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc la inauguració oficial del Grec Festival de Barcelona 2019, que aquest any estarà protagonitzada pel reconegut quartet de San Francisco Kronos Quartet, a més de joves talents de l’ESMuC, i l’artista visual Alba G. Corral.

En el concert al Teatre Grec, que començarà a les 22.00 hores, també participarà la cantant i compositora Maria Arnal, que ha estat convidada per Kronos Quartet a interpretar tres temes de Pete Seeger, especialment arranjats per l’ocasió, ja que el famós quartet de corda està commemorant, en la seva gira, el centenari del naixement d’aquest cantant mític americà “que també era un gran activista, banjista i que va estar vinculat a la Guerra Civil espanyola,” ha comentat un dels músics, David Harrington. Efectivament, els que ja tenim una edat tenim el plaer de recordar un concert a Barcelona de Peete Seeger, al que l’acompanyava el seu nét. I no era el primer cop que venia. Estimava la ciutat!

Cesc Casadesús, director el Grec, ha manifestat en roda de premsa que “el viatge que farem aquest any al món anglosaxó i a Amèrica, té a veure amb l’eix temàtic Un món de passions, ja que la formació Kronos ha actuat amb grans grups i músics nord-americans.” El prestigiós  quartet de San Francisco està integrat per David Harrington (violí), John Sherba (violí), Hank Dutt (viola) i Sunny Yang (violoncel).

Malgrat el Quartet Kronos és un referent de la música contemporània, durant aquesta especial  vetllada es podrà escoltar, a més de la música de Seeger, un repertori on també apareixen Philip Glass i la compositora nord-americana de música electrònica Jlin, a més d’arranjaments d’obres de George Gershwin, Antonio Haskell i Solomon Linda, cançons de Pete Seeger, el Summertime de Janis Joplin, La casa del sol naixent,en la versió de Everly Brothers, o el Star-Spangled Banner, en versió de Jimi Hendrix, entre d’altres. David Harrington ha deixat anar que en la selecció del programa hi ha “temes que voldria que escoltarà l’actual ocupant de la Casa Blanca, sobre la diversitat i sobre la història del nostre país”.

Tot plegat estarà acompanyat de les projeccions de l’artista visual i programadora creativa resident a Barcelona Alba G. Corral. Ella fa servir les tecnologies més noves per tal de crear uns paisatges digitals fascinadors que s’integren amb la música i, de vegades, també amb el dibuix en directe.

Però abans, des de les 19:30 hores, com un esdeveniment previ al concert de Kronos, un grup de joves músics de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) coordinats per David Albet, director artístic de la formació de música contemporània Barcelona, interpretarà una tria de peces del repertori de Fifty for the Future repartits pels jardins del Teatre Grec.

L’espectacle inaugural del Grec Festival de Barcelona 2019 vol ser un espai per compartir, un moment de trobada entre públic i artistes, maridat amb música contemporània. És per això, que s’ha apostat per posar un preu popular de 12 € per l’entrada a la inauguració al teatre Grec.

Author