El Grec i William Forsythe, us convoquen al MNAC a veure el ‘White Bouncy Castle’

07.11.2019

Author

Si voleu experimentar el moviment en una proposta artística sense més intèrprets que vosaltres mateixos, aneu fent cap al Museu Nacional, on William Forsythe, un coreògraf de fama mundial us mostra la seva faceta com a creador d’instal·lacions amb la proposta White Bouncy Castle. Forma part de l’Escena Híbrida del Festival Grec, i es podrà veure de l’11 al 28 de juliol, de 10 a 20 h. Diumenges, de 10 a 15 h. Dilluns tancat.

William Forsythe ha estat el creador de coreografies per a les companyies més importants del món, però especialment per al Ballet de Frankfurt, del qual va ser director artístic durant vint anys, abans de crear a Dresden la seva pròpia companyia, The Forsythe Company, que va dirigir durant deu anys més, fins al 2015. A més de creador d’unes peces escèniques que transgredien les convencions de la dansa i el teatre, Forsythe ha destacat com a creador d’instal·lacions performàtiques i d’objectes coreogràfics especialment interessants i diversos.

Durant el Grec 2019 Festival de Barcelona, podrem veure un d’aquests objectes instal·lat a la Sala Oval del Museu, a més d’algunes altres accions en diversos punts de la ciutat relacionades amb l’univers Forsythe, com ara l’actuació de Jone San Martín a La Caldera Les Corts (Legítimo / Rezo; 19 i 20 de juliol). White Bouncy Castle és un espai coreogràfic pensat per acollir exclusivament espectadors i espectadores i que, per tant, no requereix de cap intèrpret. És un cub gegantí que pren la forma d’una mena de gran castell inflable de color blanc dins del qual les persones que el visiten estan convidades a deixar-se caure i rebotar, a sentir el seu cos completament desestabilitzat al so d’una composició musical creada per Joel Ryan. Gaudiu de l’absurd social que representa i de les sensacions, gairebé addictives, que us provocarà.

Una coproducció de William Forsythe i Group.ie.
Instal·lació presentada conjuntament pel Grec 2019 Festival de Barcelona i el Museu Nacional d’Art de Catalunya.
Aquest objecte coreogràfic va ser un encàrrec d’Artangel (Londres).
No es permet l’entrada als menors de 6 anys.​

FITXA ARTÍSTICA
Concepció: Dana Caspersen, William Forsythe, Joel Ryan
Plàstic, ventiladors, so: Cortesia de l’artista
Direcció de l’estudi d’objectes coreogràfics: Julian Gabriel Richter
Direcció tècnica i d’il·luminació de White Bouncy Castle: Marek Lamprecht
Equip tècnic per a White Bouncy Castle: Lotte Grenz, Kalle Kretschmer, Christian Sellin

Author