El #GrecJove comença demà dimecres dia 4 amb una festassa al CCCB

07.03.2019

Author

Després de la festa inaugural oberta a tothom i de la festa als jardins del Grec per als més petits, el Grec Festival de Barcelona eixampla les seves ‘amistats’ i enguany s’obre al #GrecJove, “un programa diferent, revolucionari, sense prejudicis, festiu i, de vegades salvatge”, com bé anuncia el programa de mà. Així, del 4 al 31 de juliol, diferents espais de la ciutat oferiran espectacles que s’adiuen a aquesta definició, amb la voluntat de segrestar adolescents i joves definitivament cap als teatres. S’han escollit companyies i artistes potents com La Tristura, David Espinosa, Obskené, Roger Bernat, Constanza Brncic, Sixto Paz… i altres. 

I com no podia ser d’una altra manera, tot començarà demà, 4 de juliol, amb una festassa al Pati de les Dones del CCCB, a la que s’ha titulat Festa inaugural #surtdefesta. Avui ha tingut lloc la presentació als mitjans amb la presència de participants a cada un dels espectacles, a més de Cesc Casadesús, director del Grec, asseguts a l’escenari, amb tots els altaveus i els llums, a punt per començar. 

La festa engegarà a les 19.30 h i compta amb una intervenció artística de la companyia José y sus Hermanas, la participació de tres grups musicals i un concert final de la companyia Roba Estesa. En mig, apareixerà el grup de batucada Somsó, integrat per dones del Poble-Sec.  Serà un esdeveniment a l’aire lliure, obert i gratuït, un punt de trobada inicial on pot participar tothom, els joves curiosos, els més motivats i informats i els espontanis. Inclourà una presentació del programa pensat per als joves i adolescents. Hi haurà servei de bar i un punt d’informació on podreu comprar entrades per als espectacles del festival. Es preveu que la Festa tingui una durada de tres hores.

L’ESPECTACLE DE JOSÉ Y SUS HERMANAS
La companyia responsable de l’èxit de Los bancos regalan sandwicheras y chorizos presentarà  una proposta centrada en l’adolescència i la joventut. Tindrà la forma d’un ritual de pas, del trànsit de la infància a l’edat adulta, del canvi que experimenten el cos i els sentits. La intervenció s’ha construït a partir de les entrevistes que José y sus hermanas han realitzat a nois i noies, preguntant-los sobre l’adolescència i el seu significat per a ells. L’espai sonor que generi embolcallarà tot l’esdeveniment inaugural.

La proposta inclou la participació d’un grup de cinquanta adolescents i joves; les creacions musicals de l’actriu i intèrpret Glòria Ribera (una de les fundadores de la companyia) i un seguit d’intervencions textuals en off.

Durant la intervenció de la companyia, actors i actrius d’altres propostes del Grec Jove presentaran els seus espectacles i engrescaran les persones assistents a seguir la programació del festival.

ROBA ESTESA
Tancaran la festa amb un concert d’uns 40 minuts. Són un grup de música festiva i combativa format per Helena Bantulà (guitarra elèctrica), Clara Colom (acordió i veu), Clàudia Garcia-Albea (violí), Alba Magriñà (bateria), Neus Pagès (guitarra i veu), Gemma Polo (veu) i Anna Sardà (baix). Tenen una gran projecció arreu del territori i la seva feina ha estat reconeguda amb nombrosos guardons. Fusionen sons urbans i melodies folk en uns directes plens d’energia i bones vibracions.

 

MÉS SOBRE EL GREC JOVE
A més de la programació específica que s’ha preparat i de la resta del programa del Grec 2019, obert a qualsevol persona amb curiositat i inquietuds, el programa del #GrecJove inclou assaigs oberts, xerrades post-funció, tallers (un d’ells impartit per La Fura dels Baus) i una Jornada Professional. Us anirem informant. Ara, anem pels espectacles nous dels que encara no hem parlat. Però n’hi ha més!.

 

FUTURE LOVERS– La Tristura
Centre De Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), 5 de juliol
40%  de descompte amb el Carnet Jove

Els protagonistes d’aquest muntatge teatral van néixer pels volts de l’any 2000, potser com vosaltres. O potser són com vosaltres quan éreu més joves. I aquests nois i noies han quedat per trobar-se, amb la ciutat als peus, una nit d’estiu durant la qual beuran, parlaran, ballaran i, si tot va bé, potser es besaran i tot. Vegeu-los, com si fossin dins d’una bombolla o una peixera, i feu l’exercici mental de buscar les diferències amb la vostra pròpia vida, actual o passada.

Una producció de Teatros del Canal, Comunidad de Madrid i La tristura.

Future Lovers ha estat escrita gràcies al suport del Programa de Desarrollo de Dramaturgias Actuales de l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y la Música.
—————————————

#PUNK 100% POP*NIGGA. Nora Chipaumire
Sala Hiroshima. Dies 8 i 9 de juliol

Nora Chipaumire és una coreògrafa iconoclasta i carismàtica, autora d’uns muntatges ferotges, explora tres escenes, la del punk, el pop i la rumba africana, en una trilogia que es representa en dues jornades i que es veu a Europa per primera vegada.Una performer difícilment classificable que treballa amb la veu, text, instal·lacions, projeccions audiovisuals…

El dilluns, 8 de juliol, a #PUNK i amb el públic dempeus al voltant dels artistes, com si fóssim en un concert, explorarà de la mà de l’autora de Horses el refús d’aquest gènere musical a l’statu quo i es preguntarà si existeix realment el futur o si el futur és, simplement, el que vivim avui. Tot, en un escenari do it yourself que es remodela i es desfà cada nit… 

Després d’una pausa de mitja hora, podrem veure el segon lliurament de la trilogia. La figura de Grace Jones és la protagonista d’un soliloqui protagonitzat per una noia que descobreix la música i la figura d’aquesta cantant nascuda a Jamaica. I, de fet, els covers o versions de temes de l’artista són el nucli de 100% POP (One hundred percent pop), la segona part d’un espectacle inclassificable.

Una coproducció de The Kitchen, Crossing the Line Festival i Quick Center for the Arts at Fairfield University.

El tríptic que s’inicia el dilluns, es tanca l’endemà, dimarts 9 de juliol, amb *N!GGA. En el set final, i aquest cop amb el públic assegut a la sala, Nora Chipaumire ens transporta a Kinshasa de la mà del cantant i animador Rit Nzele i en un decorat que recorda aquells patis del darrere de la capital congolesa on les bandes locals conviden els veïns i veïnes per posar a punt els seus nous treballs i enregistrar material audiovisual per tal de promocionar-los.
—————————————

UNA HISTÒRIA UNIVERSAL. David Espìnosa
La Vilella, del 10 al 12 de juliol

Objectes, joguines i alguna figureta com les que teniu a casa acumulant pols en un prestatge serveixen aquí per bastir un relat irònic, radicalment lliure i una mica gamberro de la història de la humanitat, amb parada en els moments fonamentals i passant per tota mena de migracions, intercanvis culturals i descobriments d’aquells que ens han canviat la vida. Divertida, lúdica però també fosca, misteriosa i, de vegades, inquietant… Així és la història, explicada per David Espinosa.


Una producció d’El Local Espacio de Creación i el Festival TNT
Terrassa Noves Tendències.
Concepció i direcció: David Espinosa Col·laboració en la concepció i realització: Jordi Casanovas, África Navarro Interpretació: Jordi Casanovas, David Espinosa
—————————————
INTERSECCIONS. Obskené, Quitte ou Double. Direcció: Mireille Camier, Ricard Soler Mallol.
Sala Hiroshima, del 15 al 18 de juliol.

Un director català i una directora de Mont-real van començar un dia a parlar d’art i política i van acabar construint un projecte que es representa en un teatre, però que passa simultàniament a cinc ciutats. Intersections reuneix cinc artistes que han viscut, des de dins, moviments revolucionaris: la revolució verda  (Teheran, 2009); la revolució tunisiana (Tunis, 2011); el moviment dels Indignats (Barcelona, 2011); la primavera de l’Arç  (Mont-real, 2012) i el moviment del Gira-sol (Taipei, 2014). L’espectacle és una finestra que s’obre al món en directe per tal que ens qüestionen el nostre temps i el nostre desig de revolució.

Ricard Soler Mallol és membre fundador de la companyia barcelonina Obskené. Ha creat espectacles com Alpenstock, Ciutat de vidre(Grec 2016 Festival de Barcelona) o la versió contemporània d’un clàssic de Lope de Vega, Fuenteovejuna, breve tratado sobre las ovejas domésticas. Mireille Camier, per la seva banda, és una directora de Mont-real que s’ha capbussat en la dramatúrgia alemanya contemporània i que busca redefinir la relació amb l’espectador en muntatges immersius.

Una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona, la Companyia Obskené i Produccions Quitte ou Double.

Dimarts 16 de juliol hi haurà un col·loqui postfunció amb la companyia.
—————————————

A més d’aquests espectacles nous que s’han presentat avui, també s’inclouen al #GrecJove d’altres que ja s’han presentat o que presentarem més endavant. Són:

*Flam, de Rober Bernat (de l’11 al 14 de juliol al CCCB)
*Oi Néoi, de Constanza Brncic i Albert Tola (del 18 al 21 de juliol al CCCB)
*Así bailan las putas (Sixto Paz, Escenari Joan Brossa, del 5 al 14 de juliol)
*A 24 – Decade Histoey of popular Music, de taylor Mac (dies 10 i 11/7, al Lliure de Montjuïc)
*Backbone, de Gravity&Other Myths (dies 12 i 13 juliol, teatre Grec)
*Manes, de La Fura dels Baus (del 17 al 21, al Museu Marítim)
*Conseqüències, de Cia. Moveo, el 24 de juliol a Caixa Fòrum
* Fang, de Animal Religion, el 31 de juliol també al Caixa Fòrum. 

Trobareu més informació al web del Grec: https://www.barcelona.cat/grec/ca

Author