‘El Joc de la Veritat’, la nova comèdia de parelles de Miquel Murga, al Teatre Gaudí

05.22.2023

Author

Us recordem que el 25 de maig s’estrena al Teatre Gaudí Barcelona la nova comèdia de l’autor Miquel Murga: ‘El Joc de la Veritat’, un text d’embolics de parelles protagonitzat per l‘Octavi Pujades; la Míriam Tortosa, la Cristina Dilla i el Roger Cantos. Es podrà veure al Teatre Gaudí fins el 18 de juny.

El director Miquel Murga s’ha inspirat en la comèdia de parelles del dramaturg francès Florian Zeller; que utilitza la paraula com a motor dels embolics. “A les seves obres, l’autor francès carrega tota la força i responsabilitat a un sol personatge; mentre que, en la meva proposta, escampo l’embolic a tots els intèrprets”, explica l’autor català.

Les parelles les interpreten l’actor Octavi Pujades (El Guardaespaldas, Orgasmos, la comedia, Oh, Mami!Míriam Tortosa (Solstici, Escape Room, Animals de companyia, Likes); Cristina Dilla (Las otras, Surf, Por el amor de Dios); i Roger Cantos (La millor nit de la teva vida, Només un anunci, Lab Canal: Argelès-sur-Mer).

La nova obra de Murga pretén donar vida a les veritats i mentides dels personatges; i qüestionar la fortalesa de les relacions de parella que ja semblen estar a prova de tot. En paraules més col·loquials, els personatges d’El Joc de la Veritat es dediquen a “escampar la merda” per protegir-se.

El text també tracta en clau d’humor altres aspectes com les realcions intergeneracionals: o la influència dels vincles professionals en l’àmbit personal. “Els personatges van donant sortida i solució a les seves pròpies mentides;  gairebé sense ser conscients de fins on arriba la tragèdia de la seva realitat”, apunta Murga.

El Joc de la veritat’ estarà en cartell durant 4 setmanes, fins el 18 de juny, i les entrades ja estan disponibles al web del Teatre Gaudí Barcelona.

L’ARGUMENT

L’Albert i la Joana ja porten uns anys de relació de parella i aquesta reclama amb urgència noves expectatives. L’Enric i la Carmen ja han superat aquest estadi i la seva relació sembla estar a prova de tot.

Tot segueix el seu curs, fins el dia que les coses comencen a torçar-se; i les mentides afloren entre tots quatre. Però qui enganya qui? I a qui afecten aquestes mentides? La mentida per sí sola és un motiu d’infidelitat?

Les mentides… o la veritats es converteixen a la fi en un joc massa perillós.

Teatre Gaudí: Creativitat, llibertat, proximitat

Nascut el 2008 entre l’Eixample i Gràcia, el Teatre Gaudí de Barcelona és un equipament cultural referent:  pel que fa a la llibertat creativa, l’esperit lúdic i de formació ètica i estètica de l’espectador. Des de les dues sales del teatre de proximitat, es fomenta la interacció entre les persones; que aporta creixement cultural en diferents aspectes: reflexió, ambició de superació personal, socialització, debat, confrontació i experiència creativa.

Author