El Jove Teatre Regina estrena ‘Lila, una princesa diferent’

10.31.2019

Author

El Jove Teatre Regina ens fa saber que el proper 9 de novembre acollirà l’estrena absoluta de Lila, una princesa diferent, escrita i dirigida per Sílvia Navarro, i interpretada per Patrícia Paisal, Adriana García i Míkel Herzog. Un espectacle amb molt d’humor i molta música de la que n’és compositor i director musical Eduard Tenas. Es podrà veure els dissabtes, diumenges i festius a les 17.30 h, fins l’1 de desembre.

UNS VALORS EN CLAU FEMENINA
Qui diu que les princeses han de ser rescatades per prínceps? Per què la posició del valent s’encarna en la figura masculina i la dèbil a la femenina? Un tema tan actual com aquest és el que tracta l’espectacle, de forma reivindicativa i a al vegada divertida, de la mà de la seva protagonista, la Lila, una princesa forta i valenta que posa en dubte el que fins ara havíem après: és necessària l’ajuda d’un príncep per ser rescatada?

Amb aquest espectacle es pretén treballar les relacions igualitàries, allunyades de la reproducció d’estereotips i rols. Per això la princesa diferent qüestiona els mites de l’amor romàntic al voltant dels contes tradicionals per infants.
La Lila vol transmetre als nens i nenes que tots podem aprendre moltes coses dels altres, que ens ajuden a expressar millor les nostres emocions. I reforçar la idea que totes les emocions són necessàries. No existeixen emocions bones o dolentes, que el que cal es saber gestionar-les i expressar-les adequadament.

SINOPSI
La princesa Lila ha de viure tancada dins d’una torre fins que el seu príncep blau no arribi a buscar-la i junts marxin feliços i menjant anissos. Així ho dicta la Llei Romàntica Ancestral del seu regne. El problema és que la Lila està cansada d’esperar a un príncep que no arriba. Amb l’ajut dels contes populars tradicionals i les últimes tecnologies trobarà la manera d’esquivar la antiquada Llei Romàntica Ancestral, sortir de la torre i aprendre finalment que ni els prínceps ni són blaus ni les princeses necessiten ser rescatades.

Author