‘El Liceu a Casa’ amplia el seu catàleg online amb les òperes ‘Lucia di Lammermoor’ i ‘La bohème’

04.24.2020

Author

El Gran Teatre del Liceu ens recorda que ja compta amb 14 òperes i 6 espectacles familiars disponibles per a tothom durant el confinament a través de plataformes com My Opera Player, YoutubeTV3 a la carta, RTVE a la carta iARTE Concert.

Us reproduïm el seu  COMUNICAT:

Amb la intenció de seguir apropant l’òpera, la música i la cultura a tots els ciutadans de forma gratuïta durant el temps de confinament recomanat per les autoritats, el Gran Teatre del Liceu segueix ampliant el seu catàleg audiovisual amb alguns dels èxits de les darreres temporades sota el lema #ElLiceuaCasa. 

Gràcies a la col·laboració del Gran Teatre del Liceu amb el Teatro Real, gran part d’aquest contingut estarà disponible a la plataforma My Opera Player, que permet accedir a una àmplia videoteca d’òpera, dansa i concerts de teatres d’arreu del món. 

La propera “estrena online” serà el 2 de maig amb un dels moments més recordats pel públic del Liceu, el debut del gran tenor Juan Diego Flórez en el rol de Edgardo a Lucia di Lammermoor de Donizetti.  Estrenada el 4 de desembre del 2015, aquesta producció de l’Opernhaus Zürich portava la signatura d’un dels directors d’escena més reputats del moment, Damiano Michieletto, que va coronar l’escenari amb una gran torre de vidre de 9 metres d’alçada i on vàrem poder gaudir de la direcció musical de Marco Armiliatod’un dels majors reptes del repertori operístic, el rol protagonista de Lucia, encarnada aquesta ocasió per la soprano Elena MosucUna història d’amor romàntic situada a Escòcia que perdura més enllà de la mentida, la incomprensió, la bogeria i la mort. 

La segona estrena serà el 7 de maig amb una de les òperes veristes més cèlebres del mónLa bohème de Puccini, en una producció tradicional de Jonathan Miller plena de realisme, inspirada en les fotografies de Brassaï i Cartier-Bresson de la dècada dels anys 30. Aquest muntatge dirigit musicalment per Marc Piollet va destacar pel seu excel·lent repartiment: les sopranos Eleonora Buratto en el paper de Mimì i Olga  Kulchynska com a Musetta, el tenor Saimir Pirgu en el rol de Rodolfo i el baríton Gabriel Bermúdez com a Marcello

Els dos nous títols se sumen a una llarga llista que inclou Norma de Bellini (2015), Rigoletto de Verdi (2017), Capuleti e i Montecchi de Bellini (2016), Macbeth de Verdi (2016), Un ballo in maschera de Verdi (2017), Roméo et Juliette de Gounod (2018), L’italiana in Algeri de Rossini (2018), La gioconda de Ponchielli (2019), L’enigma di Lea de Casablancas (2019), Demon, Don Giovanni  i Turandot de Puccini (2019).

La iniciativa també compta amb sis dels espectacles més reeixits d’El Petit Liceu a través del seu canal de Youtube: La petita flauta màgica, El jove barber de Sevilla, La Ventafocs, Pere i el llop, Somiant el carnaval dels animals i Els músics de Bremen.

Tots els títols es podran veure amb subtítols en català, castellà i anglès.

La propera setmana el Teatro Real afegirà també nous títols com El lago de los cisnes, Bodas de sangre, L’Allegro, il Penseroso ed il Moderato i Fuenteovejuna.

Per poder accedir al contingut caldrà registrar-se a la plataforma My Opera Player i introduir el codOperaEnCasa. 

A més, els usuaris podran descarregar també de forma gratuïta els programes de mà de totes les òperes d’aquest catàleg, que inclouen els resums argumentals, articles de professionals de la música, entrevistes i les biografies dels artistes entre molts d’altres continguts.

Aquestes noves òperes online se sumen a la iniciativa #ElLiceuaCasa, que des del dia 19 de març habilita un ampli contingut audiovisual amb alguns dels èxits de les darreres temporades a través de diverses plataformes online com My Opera Player, ARTE, TV3 a la carta o RTVE a la carta. 

Per a dubtes i incidències dins la plataforma My Opera Player, contacteu amb soporte@myoperaplayer.com

 

Author