El Liceu suspèn l’activitat artística fins el dia 26 per prevenir el contagi del coronavirus

03.11.2020

Author

El Gran Teatre del Liceu s’ha vist obligat a suspendre la seva programació artística fins el 26 de març degut al nou estat d’alerta anunciat avui per la Generalitat de Catalunya respecte la situació del COVID-19. Aquesta modificació en el protocol executat fins ara, obliga al Liceu a cancel·lar l’activitat artística amb un aforament superior a 1.000 persones. Aquest període de 15 dies afecta a diversos projectes del Teatre com l’estrena de Lohengrin de Wagner del dia 19 i les funcions del 22 i 25 de març. El Liceu seguirà pendent de totes les indicacions de les autoritats sanitàries respecte la representació de les 4 últimes funcions.

Queda cancel·lat, també, tot el procés de creació i funcions de El monstre al laberint. Després de l’anunci del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en relació a les mesures preventives contra el COVID-19 en els centres educatius, el Gran Teatre del Liceu es veu obligat a suspendre els assajos i les funcions previstes de l’espectacle de Jonathan Dove, on hi participaven 823 alumnes d’ESO i Batxillerat de més de 20 instituts. El Departament va informar de “la suspensió de tota activitat que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament”, com era el cas d’aquesta òpera participativa.

Degut a la mateixa mesura anunciada pel Departament d’Educació, també s’han suspès les 4 funcions escolars d’IT Dansa previstes al Teatre Auditori de Sant Cugat els dies 11, 12 i 13 de març on hi assistien més d’un centre educatiu per representació. La suspensió també afecta a l’única funció familiar d’aquest mateix espectacle el dia 14 de març, i el concert d’OFF Liceu previst pel 20 de març al Foyer del Teatre. Tot i tractar-se d’un aforament inferior a les 1.000 persones en ambdós casos, la restricció de reduir l’aforament a un terç per seguir la mesura preventiva, impossibilita poder acollir aquest esdeveniment durant els 15 dies de l’estat d’alerta anunciat.

L’Ajuntament de Sant Cugat i el Teatre Auditori han informat l’ajornament de la funció familiar d’IT Dansa al dissabte 17 d’ abril de 2021 a les 18h. Totes les entrades per la funció suspesa del 14 de març seran vàlides per aquesta nova funció.

Author