El Lliure convoca la 2a edició de les Residències creatives d’intercanvi en col·laboració amb Johannesburg

03.02.2020

Author

A partir d’avui i fins al 31 de març, el Teatre Lliure obre el termini de presentació de projectes per a les Residències creatives d’intercanvi de la Temporada 20/21, que es duran a terme en col·laboració amb The Centre of The Less Good Idea, un espai de creació artística fundat per l’artista William Kentridge a Johannesburg, Sud-àfrica.

Les Residències creatives d’intercanvi és una de les quatre modalitats que formen part del programa d’Ajuts a la creació Carlota Soldevila, engegat sota la direcció de Juan Carlos Martel Bayod la passada temporada. Aquest programa també inclou les modalitats d’Artista resident, de Companyia resident, actualment en procés de selecció, i Creadors EN RESIDÈNCIA, els beneficiaris del qual es faran públics el mes de juny.

La intenció d’aquesta residència és promoure el treball col·laboratiu entre artistes de diferents països, a través de l’intercanvi de coneixement i l’estada en la realitat de l’altre. Sud-àfrica succeeix el Líban en aquesta segona edició i referma l’aposta del Teatre Lliure d’oferir acompanyament i suport als artistes en els processos de creació.

Mitjançant una convocatòria pública, el Teatre Lliure i The Centre of The Less Good Idea seleccionaran cadascú un/a creador/a del seu país amb l’objectiu de que treballin conjuntament. Els dos escollits/des faran residència la meitat del període a Barcelona (del 15 de setembre al 15 d’octubre de 2020) i l’altra, a Johannesburg (del 15 de novembre al 15 de desembre de 2020), i exerciran d’amfitrions/es al seus respectius països, on contribuiran a la descoberta de l’entorn i del context social i cultural local. El treball dels artistes realitzat durant la residència s’obrirà al públic abans que aquesta finalitzi.

Es poden presentar projectes de recerca en àmbits tangencials de les arts escèniques que pugui alimentar-se de la interacció entre Catalunya i Sud-àfrica. Es valorarà que el projecte plantegi aspectes culturals, acadèmics, i socials que permetin generar activitat en aquests tres eixos i en relació amb el treball que es porti a terme.

La convocatòria és apta per a les persones residents a tot l’Estat espanyol vinculades amb les arts, ja sigui per una activitat escènica, o bé, perquè treballen dins de l’àmbit de la gestió cultural, el periodisme, el documentalisme de creació, la filosofia, l’escriptura, les arts media, les arts visuals, la comunicació digital o l’acció social.

La residència cobrirà el transport i les despeses d’allotjament de les dues persones seleccionades pel Teatre Lliure i The Centre of The Less Good Idea, i atorgarà 2.500 euros per projecte. El resultat s’anunciarà públicament durant la presentació del primer semestre de la Temporada 20/21, a finals de juny.

En la passada edició, la primera de les Residències creatives d’intercanvi, la col·laboració del Teatre Lliure es va fer amb la Hammana Artist House del Líban. Els projectes seleccionats van ser Herois Anònims de Joan Aguiló i Catalina Inès Florit, i (Aphrodytes) de Myriam Boulos.

Després de passar per Beirut, la temporada vinent les Residències creatives d’intercanvi es faran amb The Centre of The Less Good Idea i estrenyeran lligams amb la capital sud-africana.

PER PARTICIPAR
Presentació de convocatòria a Residències creatives d’intercanvi del Teatre Lliure: del 2 al 31 de març. Enviar les candidatures a: projectes@teatrelliure.com (assumpte “residències creatives d’intercanvi”).

més informació: Bases de la convocatòria
 Projecte (Aprhrodites): 1a ed. residències creatives d’intercanvi
 Projecte Herois Anònims: 1a ed. residències creatives d’intercanvi

Author