El Lliure s’obre al festival d’arts digitals Mira Son Estrella Galicia, que combina música i performance

10.31.2019

Author

El Lliure de Gràcia se suma el 6 de novembre a la 9a edició del MIRA SON Estrella Galicia, el festival d’arts digitals i performance de Barcelona, que se celebrarà del 5 al 9 de novembre, amb seu a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació. La novetat d’enguany és que amplia la seva programació a una setmana i incorpora nous espais culturals d’exhibició, com el Teatre Lliure.

Per a l’ocasió, el Lliure de Gràcia ofereix un programa musical doble amb entrada única a partir de les 20h. La primera actuació (55-60 min) anirà a càrrec del compositor de música electrònica i artista sonor Sote, en col·laboració amb el compositor visual Tarik Barri i els intèrprets Arash Boloure i Behrouz Pashaei. Ens presentaran Sacred Horror in Design, un show audiovisual al voltant de la bellesa de la tradició, que barreja instrumentació persa acústica amb electrònica contemporània i visuals generats en directe.

A continuació, serà el torn de l’artista, coreògraf i compositor Colin Self, que presentarà el seu últim treball discogràfic, Siblings (50 min), acompanyat a l’escenari d’un trio de cordes i de vuit intèrprets. Es tracta d’una òpera transfeminista inspirada en el treball de la teòrica feminista Donna Haraway.

En la seva novena edició, el festival MIRA SON Estrella Galicia programa més de 50 activitats al voltant de les arts digitals, entre les quals hi trobem shows audiovisuals, actuacions de dj’s, instal·lacions immersives de gran format, concerts i conferències. A banda del Lliure, L’Auditori de Barcelona i l’IDEAL també acolliran per primer cop diferents concerts exclusius de format escènic que complementaran la programació existent.

SOBRE ELS ARTISTES
Ata Ebtekar, també conegut com a Sote, és un compositor de música electrònica i artista sonor amb seu a Teheran, a l’Iran. Tarik Barri és un cèlebre compositor i desenvolupador de programari visual i ha treballat amb artistes com Thom Yorke i Nicolas Jaar.

Colin Self treballa entre Nova York i Berlín. És compositor i coreògraf de música, performance i ambients. Destaca per fer servir les veus, els cossos i els ordinadors com a eines per interactuar amb software tecnològic i biològic.

Més informació a: www.mirafestival.com

Author