El MAE estrena ‘Tothom a escena!’, un pòdcast sobre el passat i el present de les arts escèniques catalanes

02.12.2024

Author

El Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre (MAE) inicia aquesta setmana les emissions del pòdcast: Tothom a escena!, una iniciativa que vol posar en relleu les tasques de preservació, conservació i difusió de les arts escèniques del museu;  a través de diverses curiositats històriques o temes d’actualitat. Cada tres setmanes hi haurà un nou episodi de 20 minuts de durada a les plataformes iVoox i Spotify.

Des del 14 de febrer i fins al 29 de maig, diferents experts en arts escèniques posaran sobre la taula: històries, relats i debats rellevants de l’escena catalana a través de capítols temàtics dedicats a les arts en viu; a personatges com Adrià Gual o Àngel Guimerà, a la tecnologia i l’escena, als estudis de titelles iniciats a; l’Institut del Teatre, o bé a la temàtica LGTBI en les arts escèniques.

El primer capítol estarà disponible a les plataformes iVoox i Spotify a partir de dimecres 14 de febrer ;  servirà per presentar el museu i les seves funcions, a partir de fragments de la: I Jornada de Conservació i Divulgació de les Arts en Viu, celebrada a l’Institut del Teatre:  el passat mes de novembre i organitzada pel MAE.

En aquest sentit, la jornada va comptar amb la participació d’artistes performatius, conservadors i experts en divulgació; per debatre la idiosincràsia de la preservació i l’exhibició de les arts en viu. Els ballarins i coreògrafs de la companyia Mal Pelo, María Muñoz i Pep Ramis;  el director del Museu de la Música, Jordi Alomar, o el creador Àlex Serrano, de l’Agrupación Señor Serrano;  són alguns dels protagonistes que intervenen en aquest primer episodi.

Author