El Mag Selvin commemora 50 anys de carrera artística amb el nou espectacle ‘Ni sí, ni-nots’

12.19.2019

Author

A partir del dijous 19 de desembre arriba a l’Escenari Joan Brossa Ni sí, ni-nots, un nou espectacle a càrrec del mag i vetríloc Selvin.

Ni sí, ni-nots és un homenatge al món de la ventrilòquia, un recorregut per la seva història a través dels ninots vius, on s’hi veuran peces renovades i d’altres centenàries amb un alt valor històric.

El Mag Selvin és un referent de la màgia i la ventrilòquia catalana i espanyola, ja que al llarg dels 50 anys de professió, ha actuat a gairebé tots els espais escènics i mediàtics del país amb els seus espectacles.

Ha estat guionista i assessor dels mags més importants, d’espectacles teatrals i ha estat tant al darrera com al davant dels principals programes televisius de màgia: TVE (amb Juan Tamariz), TV3 (amb el Màgic Andreu o el Mag Lari) i actualment amb el Mago Pop.

Selvin està especialment feliç d’estrenar aquest espectacle a la Joan Brossa, ja que va gaudir d’una bona amistat amb el poeta, qui fins i tot li va dedicar el poema Màgica presentació. Us el reproduïm:

Al peu d’una columna d’aire, el ventríloc, amb veu de jove i de vell, o parlant amb veu llunyana com un ressò, comença el número. Els seus maniquins ens ofereixen sorpreses. Selvin ens enfoca el mirall dels seus ninots i amb sons diversos imita els colors de l’arc de Sant Martí. Els ninots tendeixen una xarxa sobre els espectadors. El carrer s’atura una bicicleta. Quina música volen? Porteu una cadira. Demaneu una llanterna perquè aquí s’amaga un fil invisible. El barret ha volat. La resistència del trapezi depèn de qui salti. Algú esternuda. Evocaria un lloc diferent, però prefereixo fer un embut amb un diari. O encendre la pipa a la vida. Els camins del món son innumerables. En tots ells Selvin és aplaudit amb simpatia. Els seus ninots saben bé on viuen. Entretant ens parla amb veu de gall intel·ligent per expressar el pensament d’un clown. Sona el timbre. Una carta s’escapa de les mans d’un il·lusionista (l’art de la ventrilòquia és una branca de l’il·lusionisme). Algú dispara, però no veiem cap forat a la cortina. I el fet anima als artistes.
És hora de vestir-nos per no arribar tard a la funció.

.

Ni sí, ni-nots és un espectacle de ventrilòquia, dels que ja no se solen veure, excepte per fer parlar ninos de terror… El Mag Selvin explicava a la presentació: “En Hausson i jo tenim l’orgull d’haver  conegut i mantingut amistat amb en Joan Brossa, i a ell li agradava molt la ventrilòquia, l’espectacle és com un homenatge!”  Assegura que aquesta disciplina ha pràcticament desaparegut del nostre país, “mentre a Las Vegas continua triomfant.”

Així, Selvin vindrà a celebrar el Nadal tot reivindicant la ventriloquia “que començo a fer-ne ara, ja que el que he fet tota la vida no portava l’accent i sonava molt diferent!”,  bromeja… o no!  Explica que “sempre he combinat la ventrilòquia amb la màgia fins i tot quan vam començar amb en Hausson a Ràdio Maymo!”  Ha recordat que el primer ventríloc de la ràdio va ser Toresky i que la ventrilòquia no és fàcil perquè requereix “un nino especial, avui ja difícil de trobar.”Aquesta obra s’enmarca en l’itinerari #ParateatralsBrossa, espectacles que es nodreixen d’aquestes teatralitats per parlar del nostre present. Reflexions profundes disfressades de rialles, sorpresa i distracció.

FITXA ARTÍSTICA
Autor  Andreu Llorens Corbella
Companyia Mag Selvin
Direcció Andreu Llorens Corbella
Disseny Escenografia Mag Selvin i Rosa Anna Fusté
Disseny il·luminació Albert Julve
Producció Mag Selvin
Agraïments Mag Hausson, Axtell Expression, NAAV Associació Americana de Ventrílocs, Selecciones Mágicas.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Del 19 de desembre al 6 de gener de 2020

Horaris De dijous a dissabte a les 20.00 h i diumenge a les 18:30 h. 26 de desembre i 6 de gener a les 18:30h
Preus Dimecres i dijous: 13€. Divendres, dissabte i diumenge: 18€ 
Durada 60 min
Espectacle en català

#NiSiNinots

Author