El Maldà ja té apunt la programació de Nadal: ‘Solar’, ‘Nadale’s i ‘Un segundo bajo la arena’

11.17.2023

Author

El Maldà ha presentat avui la programació d’hivern i nadal; en el marc de la celebració dels 10 anys de la sala. I és per això que compta amb tres espectacles molt especials que ja han passat per la sala; i han tingut un gran èxit de públic i de crítica. 

 

Solar, Nadales i Un segundo bajo la arena

“Solar”, de Mos Maiorum, posa a debat el model d’implementació de les energies renovables

Tres propostes amb temàtiques diferents, però amb un màxim comú denominador: la relació especial amb el públic. A Solar, Mos Maiorum, ens convida a un espai d’àgora pública;  com si l’espectador fos el poble que presencia un debat, on els experts es situen al centre de l’espai escènic. A Un segundo bajo la arena els espectadors són directament els convidats d’un casament asseguts en taules de convit. I a Nadales el públic és una coral, una mica desorganitzada, que està assajant pel concert de nadal. Tres maneres d’integrar el públic, de trencar la quarta paret i buscar la complicitat amb els i les espectadores.

Solar es un espectacle-litúrgia oficiada per tres intèrprets sobre la crisi energètica. Un segundo bajo la arena es un brindis als rituals, a les de celebracions, a les trobades en comunitat; coincidint precisament amb unes dates nadalenques on l’acte de celebrar, de reunir-se, de compartir és al centre. I les estimades Nadales que tornen per recordar-nos que aquest ritual precisament s’ha distorsionat tant: que ja no sabem ni què celebrem!  L’Iban Beltran, en Josep Pedrals i en Carles Pedragosa ens expliquen amb molta gamberrada, enginy i diversió: quin es l’origen real d’aquesta celebració.

A més a més, El Maldà celebrarà una funció especial de cap d’any d’Un segundo bajo la arena del Col·lectiu Desasosiego amb Els Pirates Teatre que donaran la benvinguda al 2024. Un esdeveniment únic on es celebraran les campanades amb música, festa, brindis i sorpreses.

Una programació d’hivern i nadal centrada, doncs, en el públic, en la comunitat, en la celebració, que també vol sacsejar consciències o si més no, sacsejar l’esperit crític.

Author