El Maldà proposa veure la Trilogia de l’Amor completa, ara que s’acosta ‘El temps que no tindrem’

04.16.2019

Author

El Maldà ha presentat aquest matí el tercer i últim musical de la que la seva autora i directora, Alícia Serrat, ha volgut anomenar Trilogia de l’amor: El temps que no tindrem, el que serà ja el seu tercer musical, estrenat en tres anys seguits. Mariona Castillo i Joan Mas són els protagonistes d’aquesta deliciosa història que tancarà el que haurà estat una petita gran sèrie, produïda per Daniel Anglès i sempre dirigida per Alícia Serrat. El temps que no tindrem està programat del 27 d’abril al 25 de maig i compta amb Marc Sambola com a director musical.

Com ja manifesta el títol, tots tres musicals parlen de l’amor, però cadascun des d’una perspectiva diferent. S’han construït amb el mateix equip creatiu i, aprofitant l’ocasió que aquest cop es tanca definitivament la trilogia,  tant El Maldà com l’equip han resolt oferir-nos l’oportunitat de veure’ls i/o reveure’ls tots tres, pel que s’ha confeccionat un programa a dies separats o tots el mateix dia. Per saber-ho tot a la vegada sobre l’amor!


SINOPSI DELS TRES MUSICALS
Començarem pel tercer, perquè és el que encara no coneixeu. Després de l’èxit aconseguit amb Per si no ens tornem a veure (2017) i Tot el que no ens vam dir (2018), El temps que no tindrem ens arriba amb Pròleg: “Potser la vida hauria de venir amb un pròleg, com als llibres. Un pròleg que d’alguna manera ens prepari per a tot el que vindrà. No en sabríem el final, perquè algunes històries és millor no saber com acaben, però podríem decidir si val la pena seguir llegint o no.”  

La directora diu que ha volgut acabar la trilogia fixant-se en aquell amor “que ens condiciona i ens defineix a la vegada.” Per això l’espectacle se centra en la família i parla de la infància i dels records que anem guardant a la motxilla: “Em venia de gust parlar de l’amor a la família. Sobre el per què com estimen els teus pares és com estimes tu.”  Serrat confessa que “és una carta d’amor a la literatura i a la capacitat que el fet d’escriure té de curar ferides.”

Amb la perspectiva del qui mira enrere des de certa enyorança, el protagonista, l’Eduard Marquès, escriu, a cavall entre la realitat i la ficció, una declaració d’amor a la seva infància i a la seva família. Seguint la mateixa línia que els anteriors, aquest tercer musical és proper i íntim, amb només dos personatges, l’actriu Mariona Castillo i l’actor Joan Mas, que interpreten mare i fill. Un espectacle ambmúsica i llibret originals, senzill i fresc però amb gran complexitat musical i vocal.


Imatge de ‘Per si no ens tornem a veure’

Per si no ens tornem a veure és una carta d’amor a l’enamorament.  Jugant a un joc de màscares, prínceps i princeses, és una medicina que et fa creure en l’amor. És la història de dues persones que no són el que diuen ser, una història de disfresses i d’identitats falses on el destí, igual que l’amor, és inevitable. I és sobretot un homenatge a comèdies com Leonci i Lena, El joc de l’amor i de l’atzar o Al vostre gust, on les aparences i els enganys es barregen amb la comèdia i l’amor. Amb música de Marc Sambola, ens parla del fill vermell que ens uneix. Amb Anna Lagares, Edgar Martínez i Marc Sambola

Imatge de ‘Tot el que no ens vam dir’

Tot el que no ens vam dir  amb música de Miquel Tejada, ens parla dels amors que fan mal. Ens situa al desembre de 1999. Mentre alguns es preparen per les possibilitats que ofereix el canvi de mil·leni i d’altres pensen que el món és a punt d’acabar, un grup d’alumnes de la Facultat de Filosofia es reuneixen per fer un treball d’ètica. L’única condició que els ha posat la seva professora, es que han d’estar d’acord en les respostes, fet que els portarà a qüestionar-se des de diferents punts de vista la seva pròpia moral. La recerca sobre un treball de filosofia, mentre aprenen a estimar. Amb Sònia Catot, Víctor Arbelo, Maria Codony, Clara Solé, Carles Alarcón, Eloi López i Estel Tort, el director musical Miquel Tejada i el pianista Miquel González.

 

 EL CALENDARI AL MALDÀ

Alícia Serrat diu que no cal respectar l’ordre d’estrena per veure els espectacles, ja que són independents l’un de l’altre.

 

EL TEMPS QUE NO TINDREM / ALÍCIA SERRAT I DANI CAMPOS
Del 25 d’abril al 26 de maig de 2019.
Dijous i divendres a les 20.30h. Dissabte i diumenge a les 19.30h.

TOT EL QUE NO ENS VAM DIR / ALÍCIA SERRAT I MIQUEL TEJADA
Del 27 d’abril al 25 de maig de 2019.
Dimarts a les 20.30h i dissabte a les 21.30h

PER SI NO ENS TORNEM A VEURE / ALÍCIA SERRAT I MARC SAMBOLA
Del 27 d’abril al 25 de maig de 2019.
Dimecres a les 20.30h i dissabte a les 17.30h

TRILOGIA DE L’AMOR (Els tres musicals seguits): dissabtes a les 17.30h, a les 19.30h i a les 20.30h.

Author