El Maldà recupera el musical d’Alícia Serrat ‘El temps que no tindrem’

10.09.2019

Author

El Maldà recupera un dels grans èxits de la programació recent: El temps que no tindrem, el musical d’Alícia Serrat, tercera i última part de la trilogia sobre l’amor, que va emprendre fa 4 anys, presentant una peça cada any. Aquesta última, que es va estrenar l’abril del 2019,  ha travessat totes les expectatives i arriba ja per segona temporada al Maldà. S’hi estaran del 9 d’octubre al 3 de novembre, en horari ‘nocturn’ (que vol dir que comença a les 22 h).

L’espectacle arriba amb algun canvi. “Aquesta vegada la fem en format d’una banda -italiana- i, malgrat el que pugui  semblar, ha guanyat en proximitat i ha crescut. Estem contents i molt agraïts per la confiança que ens ha dipositat el teatre!” afirma Alícia Serrat. També han canviat l’actor. Eloi Gómez substitueix Joan Mas, que no ha pogut continuar per problemes d’agenda i que, en paraules de l’Alícia: “li ha donat una personalitat diferent.” L’actriu i cantant Mariona Castillo si que es manté al seu paper de protagonista.  Són mare i fill, però es desdoblen interpretant diferents personatges, el que acaba sent un tour de force interpretatiu i emocional. Aquest matí l’Alícia ens ha presentat l’Eloi i, tots dos, ens han parlat de l’espectacle.

El compositor i director musical és Dani Campos. En aquest punt, l’Alícia puntualitza que “a cada musical de la trilogia hem canviat el compositor. En Dani també interpreta el piano en directe i, en això, si que s’intercanvien amb Miguel González.”

I parlem de l’espectacle! Tots tres musicals parlen de l’amor, però cadascun des d’una perspectiva diferent. “Aquest últim parla de l’amor a la família, que és l’origen de tots els amors. Reflexiona sobre fins quin punt els pares ens han influenciat en la manera d’estimar, fins i tot als amants”, diu l’autora, incidint en què encara que sigui una trilogia, les obres són independents i es poden veure en qualsevol ordre.

El temps que no tindrem se situa als anys 80 i parla d’una mare i un fill. La directora diu que ha volgut acabar la trilogia fixant-se en aquell amor “que ens condiciona i ens defineix a la vegada.” Per això l’espectacle se centra en la família i parla de la infància i dels records que anem guardant a la motxilla: “Em venia de gust parlar de l’amor a la família. Sobre el per què com estimen els teus pares és com estimes tu.”  També parla de la necessitat de curar-se escrivint, “una manera de desfogar-nos del què està passant.  És una carta d’amor a la literatura.”

L’ARGUMENT
“Potser la vida hauria de venir amb un pròleg, com als llibres. Un pròleg que d’alguna manera ens prepari per a tot el que vindrà. No en sabríem el final, perquè algunes històries és millor no saber com acaben, però podríem decidir si val la pena seguir llegint o no.”

Així, amb la perspectiva de qui mira enrere des de certa enyorança, el protagonista, l’Eduard Marquès, escriu, a cavall entre la realitat i la ficció, una declaració d’amor a la seva infància, a la seva família.

L’Eloi Gómez ha volgut fer una crida especial a la gent jove “per dues coses: un perquè parla de la família i sempre és un viatge cap a un mateix que fa que et revisitis a tu, a la teva família i al teu passat I el segon és que, ara que la gent jove necessita aparells digitals per veure sèries i coses, pensem que en el fons necessiten relats. I que nosaltres els expliquem històries perquè surtin de casa i vagin al teatre, que és la millor manera d’explicar-les en directe. I després… que ho posin a la xarxa!”

 

NOTA DE INTERÈS
El temps que no tindrem comparteix cartell a El Maldà amb un altre gran èxit que ha desbordat la Sala Trono de Tarragona a la seva estrena. Parlem de Una altra nit. Una peça de ‘lo nostru’, de Bàrbara Roig i Pau Ferran. També estarà en cartell del 10 d’octubre al 3 de novembre, però a l’horari de les 20 h, pel que us podeu organitzar una fantàstica sessió doble!

Pel que fa a l’espectacle, l’hem volgut tractar en una altra notícia per donar-li més visibilitat. El trobareu aquí

 

 

   

Author