El Mentalista Adolfo Masyebra es presenta al Barts amb #MENTALIMPRO

03.27.2019

Author

Aquest matí hem anat a una presentació d’aquelles que ja, de per si, són un espectacle. D’entrada ja ens han citat al bar-restaurant L’Orwel, que confesso que no coneixia i que m’ha sorprès. Té les parets de pedra autèntiques i està decorat amb la mirada posada més a la cultura que al turisme. És a la Pl. Orwell on diuen que George Orwell i va estar de debò. A més, els que porten el bar són forners-pastissers-músics,  i són els que van dissenyar el croissant-estrella, per a la presentació de La Rambla de les Arts, a més de actuar com a grup de música El Senyor dels Llamps.

Ui, amb l’entusiasme encara no he dit què ens han presentat. L’espectacle és diu  #MENTALIMPRO, i us farà barrinar amb els increïbles números de hipnosis, mentalisme i il·lusionisme que sap fer el mag-mentalista Adolfo Masyebra. L’espectacle es podrà veure al  Club de la  Sala Barts a partir de demà, 28 de març.

El Mag, jove, guapo i amb un bigotet, ens ha explicat que s’estarà al Barts set dies i que ha preparat 21 experiències noves i especials, per repartir entre els shows. En toquen a tres per dia, que escollirà el mateix públic. La resta del temps, però, us seguirà sorprenent amb Mentalisme improvisat.

Diu que entre els números en té 4 d’alt risc i que un, és la Ruleta Russa. També diu que fa un Ritual vudú que consisteix en punxar algú amb una agulla, però que li faci mal a algú altre. Adolfo Masyebra sap fer moltes més coses perquè domina absolutament la Hipnosi i considera a Anthony Blake el seu Mestre.

Primer ens l’ha defensat a nivell mèdic, explicant que la Hipnosi s’ha fet servir per a cirurgies majors. En aquest sentit ha explicat que hi ha diversos nivells de Hipnosi i que, normalment, l’ésser humà en viu una cada 45 minuts aproximadament “per compensar l’excés de informació que ens arriba.”

Ha explicat que als 11 anys ja va començar a interessar-se i a fer petites actuacions de il·lusionisme, però que l’interès pel Mentalisme i la Hipnosi li va venir als 18 anys, quan es va deixar hinoptitzar per un altre Mag.

 

SI NO HO VEIG, NO HO CREC!

Ens ha començat a fer demostracions, davant els ulls encuriosits i entusiasmats dels clients asseguts a les taules per dinar, però amb la mirada al nostre grup. Us explicare un parell de coses que ha fet. Tenia una ampolleta de vinagre, que ens ha fet tastar i olorar. Ha demanat un voluntari per beure’l i, no a la primera, però ha sortit. Primer l’ha hipnotitzat, encara que el voluntari ha dit que en cap moment ha sentit que perdia el coneixement o el contacte amb el món. Li ha demanat de beure el vinagre i li ha preguntat quin gust tenia. L’home ha dit que era bo, una beguda dolça. La feina ha estat de l’Adolfo i de tots nosaltres per convèncer-lo que era vinagre. “No m’he dormit. Però vinagre, no ho era!”, insistia

Després ens ha demostrat que se sap   llibres de memòria, ens ha endevinat el pensament a través de paraules… vaja, ja ho veureu. I també fa escapisme!

El que més m’ha sorprès és que, a més de fer espectacle, també fa tallers i conferències sobre l’Ètica i la moral al món de la Hipnosi, per advertir i ‘mentalitzar’ que no s’ha de fer servir la hipnosi per fer el mal (atracar bancs o joieries, per posar un exemple, ja que podrien fer creure que qualsevol paperot són bitllets de curs legal.) I també ha assessorat a l’altre bàndol: a les forces de seguretat, per ajudar a detectar les malifetes.

Aprendreu això i més si aneu al Barts. Només una cosa curiosa per acabar. L’espectacle és de la productora El Maletín Amarillo, i ja els hem dit que són valents de venir a Catalunya amb un nom així! S’hi ha d’anar, no?

Author