El Mercat de les Flors, seu col·laboradora del FLIC Festival amb Pere Faura

02.23.2019

Author

L’espectacle Ballar és cosa de llibres, del coreògraf i intèrpret Pere Faura, es podrà veure al Mercat de les Flors els dies 2 i 3 de març. Aquesta peça és una experiència que combina dansa i literatura per redescobrir el nostre propi cos. És un espectacle escènic i participatiu, que proposa l’exercici de ballar amb llibres i observar la dansa que es crea quan es balla amb llibres.

A banda d’aquest espectacle per a famílies, el FLIC també proposa un espai per a les escoles: Balla’m un llibre, també de Pere Faura, que tindrà lloc al Mercat els dies 5, 6, 7, 12 i 13 de març per a alumnes de cicle inicial i mitjà de primària.

Aquest és el segon any de col·laboració del Mercat amb el FLIC, festival que promou la relació entre les diverses Arts a través de formats innovadors i experimentals.

SOBRE BALLAR ÉS COSA DE LLIBRES
Espectacle participatiu per ballar amb llibres i llegir les danses creades amb llibres i també Espectacle escènic, participatiu i per a tots els públics on tu tries si balles amb llibres o mires com ballen amb llibres. Una experiència entre dansa i literatura per descobrir el plaer de ballar llegint, de llegir mentre ballem, de ballar allò que llegim o llegir el que ballem. Un espectacle on un llibre es converteix en la teva parella de ball, o la teva parella per anar al teatre. Una viatge estimulant entre el poder de la dansa i la màgia de la literatura.

Ballar és cosa de llibres proposa un recorregut per diferents maneres de relacionarse amb un llibre. Un viatge per redescobrir el llibre més enllà del seu ús habitual i d’aquella relació de proximitat familiar que normalment posseeix entre els més petits. La confiança que donen els llibres als infants com a objectes coneguts i quotidians els facilita deixar-se portar pel ball. Els llibres poden aconseguir fer ballar a molta gent. Per tant, ballar també és cosa de llibres!

Idea i funcionament: Ballar és cosa de llibres és una experiència que combina dansa i literatura per redescobrir el nostre propi cos quan balla llegint, quan balla el que llegeix, quan llegeix mentre balla o quan llegeix perquè balla. Un cos que és ballarí i lector al mateix temps, mescla d’esforç físic i estimulació intel•lectual. Un cos que gaudeix al mateix moment del poder de la dansa i la màgia de la literatura. Cada participant haurà de decidir si vol participar com a ballarí o com a espectador.

Els que decideixin ballar, ho faran amb un llibre que es convertirà en la seva parella de ball. Els que decideixin observar, ho faran amb un llibre que es convertirà en una caixa d’eines ben útil alhora de ser espectador de dansa. Ballar és cosa de llibres és un espectacle escènic i participatiu que proposa l’exercici de ballar amb llibres i observar la dansa que es crea quan es balla amb llibres. Una iniciativa que combina la pràctica de la dansa i la pràctica de l’observació de la dansa, el fet de ser ballarí i el fet de de ser espectador, el gaudir d’una experiència física real i el deixar-se seduir per un cos que es mou amb un llibre a les mans.

L’espectacle té una durada aproximada de 50 minuts i està pensat com a experiència familiar, on adults i nens, tots junts, ballen amb llibres o miren els altres com ballen amb llibres. El nombre d’espectadors-participants pot variar entre uns 20 i un màxim de 50. Els llibres per ballar formen part d’una selecció d’àlbums il•lustrats d’una alta qualitat i un llenguatge literari ric i exigent, que propicia una lectura fàcil i excitant, on text i imatge es fonen en una sola experiència artística. Els llibres han estat escollits per Tantàgora, espai de creació, producció, difusió i innovació de les formes de promoure la literatura escrita i oral, popular i d’autor, en paper i digital, a través del treball amb altres disciplines artístiques.

Fitxa artística

Direcció i interpretació Claudia SolWat, Javier Vaquero, Pere Faura Espai escènic i assessorament conceptual Jordi Queralt Disseny d’il·luminació Guillem Gelabert, Sergio Roca Disseny sonor Ramon Ciércoles, Javier Vaquero

Author