El Mercat participa en el cicle Hacer Historia (S), organitzat per La Poderosa

11.13.2019

Author

Del 18 de novembre a l’1 de desembre torna al Mercat de les Flors el cicle Hacer Historia (s) en la seva tercera edició. 14 artistes i companyies participaran amb espectacles, tallers, conferències, performances, etc. El cicle parteix de conceptes com memòria, arxiu i cos i de com aquests es materialitzen a l’escena. A vegades inclús més enllà de la dansa, es porten a escena cossos que ens expliquen la seva història en termes de memòria, identitat, territori, gènere i llenguatge.

 El Mercat és un dels centres que hi participen, a més a més del MACBA, La Caldera i la pròpia Poderosa, que organitza el cicle. Concretament al Mercat hi podrem veure dos solos, un del coreògraf brasiler Thiago Granato, i un altre de l’artista madrileny Juan Domínguez. A més a més s’inclourà la peça Sobre la bellesa, de la Societat Doctor Alonso i que és programació pròpia del Mercat. També hi haurà altres activitats, com ara converses i un vermut de cloenda del cicle.

Els artistes ens parlen del Cicle de Dansa Contemporània i performance 
La història ens ofereix un vast arxiu d’idees i experiències del passat que, en entrar en contacte amb el present, ens poden ajudar a encarar-lo i travessar-lo; per això un any més cobra sentit realitzar El Cicle Hacer Història(s) que arriba així a la seva tercera edició. Rescatant els conceptes que continuen ressonant com a grans motors (memòria, arxiu, cos) i desbordant-los en algunes ocasions més enllà de la dansa i del cos dansaire, arribem a altres cossos que es posen en l’escena per a explicarnos la seva història, en termes de memòria, identitat, territori, gènere i llenguatge.Volem reflexionar sobre el poder de la subjectivitat en abordar la història i els relats en primera persona.
… fer la història i fer-la nostra, i també fer-la avui, fent-la

Signat: QUIM BIGAS . AZAHARA ÚBERA . JAIME CONDE SALAZAR . NAZARIO DIAZ . BARBARA BAÑUELOS . VICENTE ARLANDIS . RAQUEL TARANILLA . AIMAR PEREZ GALÍ . SOCIEDAD DOCTOR ALONSO . THIAGO GRANATO . OIHANA ALTUBE . JAVIER VAQUERO . LE PARODY . JUAN DOMINGUEZ

Més informació i programa complert a La Poderosa 

Author