El nou Ballet de Barcelona estrena al Onyric Teatre Condal

06.12.2019

Author

Una magnífica notícia per a la dansa: ballarins vinguts d’arreu s’uneixen i promouen una nova companyia de dansa: El Ballet de Barcelona, liderats per Chase Johnsey, ballarí americà amb una llarga trajectòria internacional. Un projecte on els ballarins es reafirmen com els principals actius i són l’essència del que en últim terme es posa de manifest dalt l’escenari. L’artista del Ballet de Barcelona és en sí protagonista i valorat tant de forma individual com en el si de la formació. Amb aquesta proposta es pretenen maximitzar les sinergies amb totes aquelles entitats i persones (de dins i fora de Catalunya) que creguin en la dansa i la seva capacitat de comunicar amb un llenguatge universal i a la vegada fomentar l’art, la cultura, la salut i l’educació que sens dubte porta implícits.

L’ONYRIC Teatre Condal ens h citat per explicar-nos que serà l’escenari que oferirà l’espectacle de presentació del Ballet de Barcelona amb un programa configurat per diverses peces clàssiques al primer acte i una estrena mundial. Together, encarregada a Antonio Carmena, coreògraf convidat per aquesta ocasió, al costat de Marcus Salazar com a co-coreògraf. Carmena ha estat solista del New York City Ballet. durant 12 anys, i amb ell podrem gaudir de l’estil de ball nordamericà Balanchine, que poc sovint es veu als nostres escenaris..

La companyia està formada per ballarins amb una trajectòria professional en companyies d’arreu del món com a l’English National Ballet, Ballet de Xile, Ballet Nacional de Portugal, Ballet de Tokyo, Ballet de Catalunya, Barcelona Ballet d’Àngel Corella, entre altres. Chase Johnsey és pioner en el món del ballet per la conquesta de rols de gènere. Durant els seus 14 anys de carrera a Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, va obtenir elogis de la crítica per les seves habilitats tècniques i artístiques. El 2017 va ser nomenat  Millor ballarí masculí dels National Dance Awards del Regne Unit i nominat a la Millor actuació masculina en el paper de Paquita. El 2018 es va incorporar al English National Ballet, sota la direcció de Tamara Rojo, com a primer artista, i va fer història com el primer home que va ballar papers femenins en una companyia tradicional. Durant la seva carrera, ha actuat en alguns dels llocs de dansa més prestigiosos del món, com Sadler’s Wells, Bolshoi Theatre, Chatelet Theater, The Kennedy Center, Joyce Theatre, Jacob’s Pillow, Tokyo Bunka Center i el London Coliseum i ha actuat al costat de Sylvie Guillem, Angel Corella, Alina Cojocaru, Zenaida Yanowsky i altres. Chase continua lluitant per la igualtat en el món de la dansa i en els entorns de treball humans per als ballarins.

L’ESTRENA
L’inici de les 3 úniques representacions serà el dia 14 de juny, un cop finalitzada la funció, s’oferirà una recepció amb tota la companyia per valorar la seva primera posada en escena.

Author