El OUI! Festival de T(h)eatre en Francès de Barcelona tanca la seva 4ª edició amb més de 2.700 assistents

02.17.2020

Author

El OUI! Festival de T(h)eatre en Francès de Barcelona baixa el teló de la seva 4a edició amb una gran acollida per part del públic als seus espectacles a les sales de l’Institut del Teatre, l’Institut Francès de Barcelona, la Dau al Sec, la Nau Ivanow, el Círcol de Badalona i l’Institut Francès de Madrid.

Enguany, el OUI! ha acollit per primera vegada peces dels autors Guy Giroud, Auriane Abecassis, Céline Brunelle i Jean-Christophe Dollé que a més han pogut estar presents durant el festival i intercanviar opinions i idees amb el públic. També, per primera vegada, el festival ha portat a Barcelona una companyia africana de Burkina Faso amb l’obra Gibraltar, que a més d’obrir aquesta edició, ha estat representada amb èxit a El Círcol de Badalona i a l’Institut Francès de Madrid.

Una altre novetat del festival ha sigut la secció Km 0, dins de la qual s’han presentat: la trobada per parlar de la traducció de Juste la fin du monde de Jean-Luc Lagarce amb la col·laboració de la Perla 29; la lectura dramatitzada de Pour un oui ou pour un non, de Nathalie Sarraute en col·laboració amb el Teatre Akademia; la lectura de la nova obra Moi dispositif venus creada i interpretada  per Adeline Flaun a la sala Dau al Sec; la trobada amb l’autor Jean-François Prévand sobre la seva obra Voltaire Rousseau: la Disputa, inèdita a Barcelona, a la llibreria Jaimes ; i, per últim, la representació de l’adaptació al francès de l’obra Sé de un lugar (Né quelque part) d’Iván Morales a la Nau Ivanow.

Amb l’objectiu d’incentivar l’escriptura entre els joves, el festival continua amb el Premi a la Millor Critica Teatral, apadrinat per RENFE SNCF, la llibreria Jaimes i l’Institut Francès de Barcelona, del qual coneixerem els resultats en els proper dies.

El festival OUI! s’alegra de comprovar que aquesta temporada diverses obres d’autores francòfones, traduïdes al català, són a la cartellera dels teatres de Barcelona.

Desprès de la seva presentació el 2019, l’obra La magie lente de Denis Lachaux, serà produïda en català com La magie lenta a la tardor de 2020 per la sala Dau al Sec (Mercé Managuerra). L’obra serà dirigida pel director francès Pierre Notte, traduïda per Joan Casas i interpretada per Marc Garcia Coté. El Festival OUI ! acompanyarà aquesta producció.

L’organització del festival agraeix una vegada més al seu públic la confiança que ens ofereix per acompanyar-los a descobrir obres de teatre inèdites a Espanya, als mitjans de comunicació per fer-se ressò d’aquesta nova edició i a les Institucions que donen el seu suport per tal que el OUI! segueixi essent un imperdible cultural a Barcelona:  l’Institut del Teatre (Diputació de Barcelona), l’Institut Francès de Barcelona, Consulat de França a Barcelona, la SPEDIDAM, la SACD, RENFE/SNCF i Contigo France.

El OUI! us emplaça per la 5ena edició del festival el febrer de 2021.

Author