El OUI! Festival de T(h)eatre en Francès de Barcelona torna a la ciutat del 4 al 16 de febrer

01.28.2020

Author

Del 4 al 16 de febrer Barcelona té una cita amb un dels més insòlits festivals culturals: el OUI! Festival de T(h)eatre en Francès de Barcelona. Durant gairebé dues setmanes, el públic podrà posar-se al dia amb l’escena contemporània francesa tot gaudint de peces inèdites que estaran acompanyades de subtítols per fer-les accessibles a tothom, com en edicions anteriors.

El OUI! comença amb Gibraltar, escrita i dirigida per Guy Giroud i interpretada per Jules Soguira Gouba i Bachir Tassembedo de la companyia Ouaka Trama (Burkina Faso), és una història sobre la migració que es podrà veure a l’escenari de l’Institut Francès de Barcelona per l’obertura del festival. A més, l’obra serà presentada també à El Circol de Badalona, amb el suport de l’EOI de Badalona i a l’Institut Francès de Madrid.

Segueix l’estrena mundial de Bonnes Ondes de Auriane Abecassis, una producció pròpia del festival OUI! que s’ha muntat durant una residència de la companyia a Barcelona i que parla de l’assetjament moral a través de la història de la jove Chris que és assetjada per la popular Coline. Bonnes Ondes serà representada també a l’Institut Francès de Barcelona per la companyia de l’Alma de Catalunya nord – Pirineus Orientals.

Mon livre de la jungle (My Calais story) de Céline Brunelle parla del tema de la migració a través de l’experiència de la mateixa autora i intèrpret de la peça que es podrà veure a l’escenari de l’Institut del Teatre.

Onysos le furieux, de Laurent Gaudé. A l’Institut del Teatre, Giovani Vittelo encarnarà a un home sol, prim i immund assegut a un banc d’una estació de metro de Nova York. Un monòleg llarg i intens que reprèn el fil del temps i que ha rebut a França 4 premis P’tits Molières, dintre els quals estan el Premi a millor sol en escena i el Premi a millor autor viu.

Je ne marcherai plus dans les traces de te pas,  d’Alexandra Badea. Després de Pulvérisé (2018) i Europe Connexión (2019) és la tercera vegada que una obra d’Alexandra Badea és seleccionada pel festival. Així, en aquesta nova edició l’Institut del Teatre acollirà la nova peça representada per la companyia L’Arcade que havia presentat a Barcelona Pulvérisé.

 Je vole… le reste je le dirai aux ombres, de Jean-Christophe Dollé una peça que ens introdueix de ple a la ment de l’assassí de Nanterre (França, suburbi de Paris) i que es podrà veure a l’Institut Francès de Barcelona interpretada per Julen Derivaz, Clotilde Morgiève i el propi autor de l’obra.

Per altra banda, a la secció Km 0, que acull les creacions d’artistes residents a Barcelona, trobarem Llop le loup, de Sabrina Souliol a la sala Dau al Sec (espectacle familiar en francès i català) i a la Nau Ivanow, Né quelque part d’Iván Morales, la versió en francès de Sé de un lugar.

 A més a més, seguint amb el format ja característic de la mostra de teatre francòfon, acompanyant la seva programació comptarem amb activitats paral·leles:

Sala Dau al Sec:
Trobada amb tema de la traducció: Juste la fin du monde (Just la fi del món) de Jean-Luc Lagarce. Amb Ramon Vila, traductor de l’obra dirigida per Oriol Broggi i Roberto  Romei, amb la col·laboració de la Perla 29.

Lectura en francès de Moi dispositif Venus de i per Adeline Flaun

 Teatre Akademia:
 Lectura en francès de Pour un oui ou pour un non (Per un si o per un no) de Nathalie Sarraute, de la mà d’Isabelle Bres i Magalie Mestre, amb la col·laboració del Teatre Akademia.

Llibreria Jaimes de Barcelona:
Trobada amb Jean-François Prévand autor de Voltaire/Rousseau (La disputa), obra que ha sigut interpretada i dirigida per Josep Maria Flotats a Madrid.

Premis a la millor Critica a les joves.
Entrades disponibles a la web del festival

 http://www.festivaldetheatreenfrancais.com/billetterie.html

Sobre Festival Oui!

 El Oui! Festival de T(h)eatre en francès de Barcelona, creat i dirigit per Mathilde Mottier i François Vila, amb les estructures Mise en Lumière (Paris) i Barna-Bé (Barcelona), compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Francès de Barcelona i el Consulat de frança a Barcelona la SACD i la SPEDIDAM.

www.festivaldetheatreenfrancais.com

Author