El programa de creació contemporània ‘En Residència’ arribarà a 360 alumnes de la mà de 25 artistes

09.20.2019

Author

Aquesta tarda s’ha presentat la 11a edició del programa EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona, que ofereix  processos de creació en 21 instituts de la ciutat, seleccionats mitjançant convocatòria pública. D’aquests instituts, 6 participen per primera vegada: Trinitat Nova, Montserrat, Salvador Espriu, L’Alzina, Viladomat i Pedralbes.

El curs 2019-2020, participen al programa EN RESiDÈNCiA 25 artistes, 38 docents i 360 alumnes d’ESO. Si tenim en compte el total de les 11 edicions d’EN RESiDÈNCiA, ja s’hauran desenvolupat 122 residències, en 47 instituts (quasi tres quartes parts del total de centres), amb 139 artistes, 160 docents i 2150 joves.

Els creadors participants en aquesta edició són Marc Artigau, Isabel Barios, Míriam Cano, Anna Dot, Søren Evinson, Beatriz Fernández, Sebastián García Ferro, João Lima, Maria Llop i Vanesa Varela, Lo Relacional, Irma Marco, Óscar Martín, Isamit Morales, Clara Nubiola, nyamnyam, Alejandro Palacín, Perifèria, Magda Puig, Victor Ruiz Colomer, Martín Vitaliti i Elena Zanzu.

Pel que fa als equips de mediació, s’han incorporat dos nous equips (Transductores equip educatiu del Born Centre de Cultura i Memòria), que se sumen als 13 equips que participen al programa: entitats específicament orientades a les interseccions entre educació i cultura (A Bao A Qu, L’Afluent,  Experimentem amb l’Art, Escola Bloom), equips educatius de museus ( Fundació Joan Miró de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya, MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Museu del Disseny) i d’equipaments culturals ( Mercat de les Flors, Teatre Lliure); i equips de Fàbriques de Creació ( Graner, Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia, La Central del Circ, La Caldera – Les Corts) i d’espais independents ( Antic Teatre, La Poderosa).

Author