El raper Rapsusklei i l’actor Héctor Alterio encapçalen un nou cap de setmana del Festival Acròbates a l’Hospitalet

11.22.2018

Author

El Festival Acròbates encara la quarta setmana encapçalada pel concert del raper Rapsusklei i l’espectacle Como hace 3.000 años de l’actor argentí Héctor Alterio.

Aixi, aquest divendres 23 a les 20.30 h al Teatre Joventut Héctor Alterio presenta l’espectacle Como hace 3.000 añosun recorregut per una selecció de poemes amb els quals Alterio s’identifica plenament. La proposta és summament original ja que l’actor no recita els poemes d’una forma clàssica sinó que els interpreta. D’aquesta manera, no és la mètrica o la melodia les que marquen el camí sinó la interpretació.

Amb l’acompanyament de composicions de Piazzola, Turina, Rodrigo i del mateix José Luis Merlín, la tria de textos reflecteix la coincidència dels sentiments comuns entre els autors i l’intèrpret, gràcies a l’alta implicació emocional d’Alterio en aquest espectacle, en què destaca especialment la presència de textos de León Felipe, aquest poeta maleït, venerat i alhora oblidat, que fa infinitats de retrets a la humanitat.

Per altra banda, Rapsusklei, un dels artistes més importants de l’escena del rap espanyol i llatinoamericà, puja a l’escenari del Festival Acròbates per presentar Insano Juicio (Eterno Miusik 2018). Es tracta d’un EP íntim ple de versos profunds i referències clares al dramatisme i la melancolia amb un missatge conscient i amb ritmes tant melòdics com devastadors. Rapsusklei presenta una fusió entre ment i cos per vessar versos i ideals com a purificació i autoajuda, connectant amb el públic mitjançant la música. El raper actuarà dissabte 24 de novembre a les 22.00 h a la Sala Salamandra.

El vessant més poètic arribarà dijous amb el recital d’Aina Torres i Meritxell Gené a les 20.00 h a El Viejo Piano. Torres recitarà poemes del seu nou llibre Baula de la nit (Pagès Editors), publicat aquest mes d’octubre, i també del seu anterior poemari Dos hiverns i un incendi (Viena Edicions), guanyador del Premi de Poesia Martí Dot. Torres compartirà espai amb Meritxell Gené, cantautora que va començar la seva carrera en solitari fa més de 10 anys. Inesperadament (Trackatrack, 2006), Sota els llençols (Tolmusic, 2010), Així t’escau la melangia (Khlämor records, 2013) i Branques (Khlämor records, 2015) són els seus treballs discogràfics. El febrer d’enguany ha publicat el seu primer poemari, Després dels esbarzers (Pagès Editors).

El mateix dijous Joan Isaac i Sílvia Comes a les 21.00 h a L’Oncle Jack aproparan les cançons del cantautor cubà Silvio Rodríguez. Amb l’espectacle Cita amb els àngels Isaac i Comes s’han atrevit a traduir al català un dels grans mestres de la cançó universal. Amb un gran treball artesanal i amb un respecte absolut per la poètica de Silvio Rodríguez i per l’emoció que transmeten les seves cançons, Sílvia Comes i Joan Isaac han confegit un espectacle titulat Cita amb àngels. Cançons de totes les èpoques del cantautor, des d’Unicorn o Petita serenata diürna fins a petites joies de la seva discografia no tan conegudes pel gran públic, però d’una bellesa extraordinària.

El cantautor madrileny Luis Ramiro tocarà el divendres 23 i el dissabte 24 a les 21.00 i 20.00 hores, respectivament a l’Oncle Jack. Amb uns quants treballs discogràfics publicats Ramiro, va visitar l’any passat el Festival Acròbates acompanyat pel poeta Karmelo C. Iribarren. Enguany torna a pujar a un escenari acrobàtic per fer un repàs de les seves cançons i els seus poemaris.

Dissabte tindrà lloc un nou vermut poètic-musical a càrrec de Joan Duran  i Jordi Calvet que presentaran Animal impurun diàleg en múltiples direccions: un joc de seducció del públic a través de la celebració de l’amor, l’essencialitat i el record, i un viatge d’anades i retorns allà on es desdibuixen els límits entre la poesia i la cançó. Joan Dura i Jordi Calvet actuaran el 24 de novembre a les 12.30 al Museu de L’Hospitalet.

Les veus de les poetes Mónica Gae i Maria Vera acompanyades de la guitarra d’Agus Leves. També se suma  al projecte Edu G. Lanchares, que des del teclat, acaba de donar sentit a un nou format poèticomusical. Actualment giren amb aquest format amb dos nous poemaris a les mans: Nudos, de Mónica Gae, i Escala en Nunca Jamás, de Maria Vera. Gae i Vera actuaran el dissabte dia 24 de novembre a les 21.00 al Casino del Centre.

Rafa Pons tancarà aquest cap de setmana amb la presentació del seu nou disc La guerra del sexoEs tracta del  sisè treball discogràfic, un treball on torna a narrar la quotidianitat de manera particular i mordaç, caràcter que ha forjat la seva trajectòria musical. Pons presentarà 14 cançons rockeres, gravades amb la intensitat habitual però sense utilitzar cap guitarra elèctrica ni sintetitzadors. Ha apostat per la fusta de les guitarres acústiques, els pianos i els violins per donar a tot el conjunt sonor un aire més folk que afavoreix molt les cançons. El disc compta amb les col·laboracions especials de La pegatina (Capullo Tonic) i d’Alba Carmona (Algo que tú no sepas). La guerra del sexo es presentarà el diumenge 25 de novembre a les 19.00 h al Teatre Joventut.

En total, el Festival Acròbates acull prop de 50 actuacions creant xarxa per tota la ciutat i ampliant seus en els diferents barris amb recitals a les biblioteques i als centres culturals, espectacles al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas, o a sales com L’Oncle Jack, a la Sala Salamandra i a El Viejo Piano.

El festival fa d’aparador de noves generacions juntament amb artistes consagrats com Héctor Alterio que  amb joves poetes com Mónica Gae i Maria Vera i d’altres recitals organitzats en col·laboració amb el Racó poètic de L’Hospitalet, un col·lectiu que des de ja fa anys omple la ciutat de paraula viva, i que donarà veu a joves artistes com Aina Torres i Meritxell Gené  o Sandra Bautista i Helena Bonals.


ACRÒBATES KIDS

I el festival no s’oblida dels més petits amb Acròbates Kids, una completa programació destinada al públic familiar a les biblioteques de la ciutat que acollirà espectacles, concerts i recitals durant tot el mes de novembre.

L’espectacle Amb B de Brossa donarà el tret de sortida a la penúltima setmana del festival. El dimecres 21 de novembre a les 18.00 a la Biblioteca La Florida la companyia Teatre Aula presentarà un petit homenatge a Joan Brossa que reflecteix el món visual i plàstic que caracteritza l’obra del poeta, d’una forma senzilla, on la llum, els colors i la màgia estaran constantment presents. Un viatge d’imatges, paraules i música, que s’entrellacen per donar forma a l’univers espontani de l’artista.

El dijous 22 de novembre a les 18.00 a la Biblioteca Tecla Sala serà el torn de l’espectacle Papallones. Carles Cuberes presentarà una selecció de poemes deliciosos de Joana Raspall que parlen sobre l’amistat, la diversitat, l’autoestima per vestir un espectacle de música, poesia i, sobretot, sensibilitat i tendresa. Finalment, l’espectacle Poesies i altres contes de Judit Navarro Royo tancarà l’Acròbates Kids amb una sessió destinada als infants que transitarà a través del joc per poemes de diferents autors com Rafael Alberti, Miquel Desclot, Olga Xirinacs o Emma Pérez.

FESTIVAL ACRÒBATES
El Festival Acròbates, el Festival de Música i Poesia de L’Hospitalet, que celebra enguany la seva 13a edició, s’ha consolidat com un dels festivals de música i poesia més singulars de la tardor i té com a objectiu crear un espai de comunicació literària i musical a l’àrea metropolitana, un espai anual dedicat especialment a la paraula i als seus creadors, els “acròbates”.

El festival vol servir d’aparador per descobrir tota una nova generació de músics, poetes, escriptors i autors, compartint cartell i programació amb artistes ja consagrats. Per això programa, durant més d’un mes, una completa programació al voltant de la paraula musicada amb concerts, recitals, slam poetry, vermuts poètics, tallers, exposicions i tota una programació infantil pensada per gaudir en família dins l’Acròbates Kids.
FESTIVAL ACRÒBATES
Fins al 30 de novembre

L’Hospitalet – Diferents espais

Podeu consultar tota la programació i
ampliar informació aquí: 

WEB DEL FESTIVAL

 

Author