El Sant Andreu Teatre ens comunica els espectacles que obriran temporada

08.01.2019

Author

El SAT – Sant Andreu Teatre ens ha enviat un avanç de la programació preparada per a obrir la temporada aquest mes de setembre, pel que fa a Teatre Familiar i Dansa, les seves dues especialitats.

Comencem per la FAMILIAR

Eh man hé, la mecánica del alma
Cia. Zero en Conducta
[Espectacle inaugural]
13 de setembre a les 20.30h
A partir de 10 anys. Durada: 60 minuts
Espectacle gratuït. Cal reserva prèvia mitjançant invitació.

Aquest espectacle es va estrenar a la Fira de Titelles de Lleida 2019 en la qual va ser premiat amb el Drac d’Or del Jurat Internacional i el Jurat Juvenil, i el Drac d’Or a la millor interpretació.

Eh man hé! és una expressió que prové de la tribu dels Cheyenne i que aquests utilitzaven per denominar a les persones amb diversos esperits. Cinc ballarins, actoris i titellaires representen aquests esperits que donen vida al titella Nolan i ens demostren, que l’ànima dels titelles no és tan diferent a la de les persones.

Fent servir com a eix central el moviment escènic i les seves variants, l’espectacle beu de la dansa contemporània, el mim, la manipulació de titelles, l’acrobàcia, el teatre físic i la màgia.

 

La lluna en un pot (un espectacle incomprès)
La Petita Malumaluga
[Cicle Remenuts]
15 de setembre
Dg. 11h, 12.30h, 17h i 18.30h
De 0 a 3 anys. Durada: 35 minuts
Preu: 9,5€

Una proposta intensa i delicada, plena d’optimisme, en la qual la música en directe, la dansa, el teatre i la tecnologia es donen la mà. Aquesta és la darrera creació de La Petita Malumaluga que parteix d’un altre espectacle que – segons la companyia – fa anys alguns professionals van declarar no idoni per a nens. Així, la producció pretén convidar al públic a una reflexió crítica de les programacions teatrals dirigides també a la infància.

La Petita Malumaluga és una companyia integrada per ballarins i músics especialitzada en propostes d’arts escèniques per a nadons, la primera infància i les seves famílies. Les seves propostes artísticament contemporànies aposten per llenguatges provocativament no infantilitzats. Amb els seus espectacles han actuat a la Xina, Noruega, Regne Unit, Dinamarca, Taiwan, Finlàndia, Macao… i a alguns dels teatres, fires i festivals més rellevants de l’escena internacional i nacional.

 

ESTRENA· 
KL’AA, la teva cançó
Cia. Inspira Teatre
[Cicle Remenuts]
21, 22 I 24 de setembre
Ds. 17h i 18h, Dg. i festius 11h i 12h
De 0 a 5 anys. Durada: 40 minuts
Preu: 9,5€

Estrena! Inspira teatre estrena un espectacle/concert de creació basat en la veu i la cançó d’arrel, dirigit als més menuts i a les seves famílies,

Una experiència visual i sonora que posa de manifest la veu com a fonament del a presència humana, com a vehicle d’identitat. L’espectacle es construeix, així, a partir dels sons que emet un nadó al comunicar-se, per passar després a la música, molt propera a ells, perquè és sobretot vocal i femenina (recorda la veu de la mare).

 

ESTRENA· 
Un SAT! de cartró
Cia. CreaMoviment
[Espectacle itinerant]
29 de setembre
Dg. 12h i 17.30h
De 3 a 8 anys. Durada: 75 minuts
Preu: 9,5€

La companyia CreaMoviment pensa i crea els espectacles com a generadors d’experiències. Busquen l’autenticitat en l’acció i el moviment individual i de grup, en el fer, en la transformació, en la manipulació (mà). Volen fugir de la globalització que despersonalitza, etiqueta, engloba, minimitza i anul·la la riquesa personal-individual.

Partint d’aquesta base, la companyia ha adaptat pel SAT! el seu espectacle Un món de cartró! Es tracta d’un espectacle familiar participatiu en el qual les famílies hauran de despertar el teatre guiats per la companyia a través de jocs, cançons originals, propostes de moviment i altres músiques. A mesura que avança la trama, l’espai es va transformant, construint i deconstruint,i les caixes de cartró esdevenen els instruments, el vestuari, l’atrezzo i l’escenografia de l’espectacle.


 

I ARA, LA DANSA:
[kórps]
Miquel Barcelona
[Dansa contemporània]
27 i 28 de setembre
Dv. i Ds. 20.30h
Preu:15,50€

Estrena a sala del nou treball del coreògraf Miquel Barcelona, una de les companyies que formen part del projecte ALIANSAT 19-20. [kórps] és una peça per a cinc ballarins que té com a eix expressiu la dansa contemporània però dialoga amb la música, la veu, la llum i la teatralitat. L’espectacle s’inspira en la tradició popular i les pràctiques humanes al voltant de la violència, la vetlla i la mort.

Una coproducció de El Graner, el SAT! Sant Andreu Teatre, Fundació Catalunya La Pedrera i FiraTàrrega, Suport a la Creació 2019.

Author