El Sant Martí de Circ repeteix èxit de públic amb 3.000 espectadors

07.10.2019

Author

El Festival Sant Martí de Circ ha repetit enguany el seu èxit de públic, amb 3.000 espectadors i espectadores i també participants als tallers de circ organitzats aquest cap de setmana al Barri del Besòs i el Maresme de Barcelona.

Dins de les activitats de l’Estiu al Barri, el festival ha portat sis espectacles de circ i també la mostra final del projecte d’ArtiPart Besòs al carrer Alfons el Magnànim el passat cap de setmana. La pluja també va participar dissabte i diumenge, i malauradament l’últim espectacle, el Cabaret, es va haver de suspendre, però la resta de programació es va seguir amb normalitat.

El festival, amb programació gratuïta i al carrer, ha format part del programa d’activitats d’Estiu al Barri i ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona, que se suma a la de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC). Novament la direcció artística i la produccio ha anat a càrrec de la cooperativa d’artistes CoopdeCirc.

Dissabte i diumenge la programació es va iniciar amb els tallers de circ, i després va ser el torn de la mostra del projecte comunitari ArtiPart Besòs, liderat per Collettivo Terzo Livello i amb la participació de veïns i veïnes.

Després de l’itinerant de Paloqsea per Rambla Prim, Bot project va portar Collage al Passatge prim, un espectacle ple d’acrobàcies sobre un llit elàstic, i després va ser el torn dels pallassos de Bucráa Circus amb El gran final, que van continuar actuant malgrat un xàfec enmig de la peça!

Diumenge els més petits també van practicar disciplines com l’equilibrisme, el trapezi o els malabars amb els tallers de circ, i després d’ArtiPart la jornada va continuar amb cia Vaques i el seu circ canalla en l’espectacle Ye Orbayu. Tot seguit Michele&Francisca van presentar Signos, acrobàcies enfarinades, abans de Josafat de cia Passabarret, una interpretació en clau de circ de la novel·la de Prudenci Bertrana.

El cabaret de circ es va haver d’anul·lar per la pluja, que durant part del vespre va caure de forma intermitent però va permetre que es duguessin a terme la resta d’espectacles.

Una iniciativa de l’APCC
El Sant Martí de Circ és una iniciativa de l’APCC, que el va engegar el 2017 amb l’objectiu de crear lligams de proximitat amb el barri que acull la seva oficina i La Central del Circ, equipament que gestiona. En les seves tres edicions la direcció artística ha anat a càrrec de la cooperativa d’artistes CoopdeCirc, que també s’ha encarregat de la producció.

L’objectiu del festival, de petit format, és promoure i difondre el circ que es fa a Catalunya i la creació de lligams de proximitat amb el barri del Besòs i el Maresme (districte de Sant Martí) i les seves entitats.

Entitats sòcies i col·laboradores

Sant Martí de Circ és possible gràcies a l’aportació econòmica del Pla de Barris (Ajuntament de Barcelona) i de l’APCC. També col·laboren en aquest edició La Central del Circ, Cíclicus i  l’espai de circ Cronopis i la companyia Animal Religion.

L’APCC és una organització sense ànim de lucre que a la vegada rep el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Author