El divendres 13 de setembre a les 20.30h el
SAT! Sant Andreu Teatre celebra la inauguració de la temporada 2019-2020 amb
Eh man hé, el darrer espectacle de la companyia
Zero En Conducta. Un acte institucional obert parcialment al públic amb reserva prèvia.
La programació familiar, però, arrencarà oficialment el 15 de setembre amb l’estrena a Barcelona de La lluna en un pot (un espectacle incomprès) de la companyia La Petita Malumaluga, que ha fet residència tècnica al SAT! L’espectacle, dirigit a la primera infància, s’estrena aquest cap de setmana a Fira Tàrrega amb totes les entrades ja exhaurides.
Pel que fa a la programació de dansa, s’encetarà els dies 27 i 28 de setembre amb l’estrena en format de sala de [kórps] de Miquel Barcelona, també un espectacle estrenat en versió carrer a Tàrrega i coproduït pel SAT!, El Graner, Fundació Catalunya La Pedrera i Fira Tàrrega, Suport a la creació.
I és que enguany el SAT! reforça complicitats tant pel que fa a la programació familiar com de dansa, per tal de donar suport a la creació i farcir la programació amb els nous projectes de les companyies del territori.
23 PROPOSTES PER A GAUDIR EN FAMÍLIA
De setembre del 2019 a maig del 2020 es podran veure al SAT! un total de 23 propostes per a gaudir amb la família. D’aquestes, dues s’inclouen dins del Festival El més petit de tots, amb qui el SAT! ha teixit vincles des de fa dues temporades i cinc són estrenes: KL’AA, la teva cançó de la Cia. Inspira Teatre, Un SAT! de cartró, de Cia. CreaMoviment, Quotidiafonismes de Cia. Bufa&Sons, L’Odissea Latung La La de David Ymbernon i Camí a l’escola de la companyia Campi qui pugi.
La sala també segueix apostant per espectacles dirigits a la primera infància (nens i nenes de 0 a 5 anys ) amb el Cicle Remenuts, que busca la proximitat amb l’escena amb el públic assegut damunt l’escenari i un aforament reduït. A banda de La lluna en un pot (un espectacle incomprès) de La petita Malumaluga completaran el cicle KL’AA, la teva cançó de la Cia. Inspira Teatre, El peix irisat de Cia. Tanaka Teatre, Musicals per als més menuts de la Cia. Pels més menuts, L’Odissea Latung La La de David Ymbernon, Un dia de la Roseland Musical i Cuida’l de la companyia Fes-t’ho com vulguis.
La programació familiar compta també amb propostes de dansa i moviment com Zaquizamí de Roberto G. Alonso o el nou espectacle de la mateixa companyia, Marúnica; Ex-libris, una creació de circ de la companyia Voël; Klé, la darrera producció de la creadora Teia Moner i la companyia Addaura Teatre Visual i Piccolo circ de fil d’Antonella d’Ascenzi.
Pel que fa a la dramatúrgia, cal destacar dos espectacles familiars que aborden temàtiques complexes com és ara Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol de La Pera Llimonera, que ha rebut el premi del Públic al Millor Espectacle de la Mostra d’Igualada 2019 i que parla de la guerra i la immigració; i Camí a l’escola el nou espectacle de Campi Qui Pugui dirigit per Rosa Díaz, que s’inspira en el documental Sur le chemin de l’école i parla de les adversitats que molts nens i nenes han d’enfrontar diàriament per anar a l’escola.
SET ESPECTACLES DE DANSA
Són set els espectacles de dansa per a adults que el SAT! programa aquesta temporada, sense comptar amb el Festival Dansat, que se celebrarà del 19 al 27 d’octubre.
D’aquests, tres són estrenes: [Kórps] de Miquel Barcelona – companyia associada a l’ALIANSAT – que estrenarà la versió sala d’aquesta peça inspirada en la tradició popular i les pràctiques humanes al voltant de la violència, la vetlla i la mort; Galejar de Cia. UnaiUna, una peça que investiga la relació entre el treball, la veu i el moviment, i Leve de Siberia/Paloma Muñoz – també companyia associada a l’ALIANSAT- que pren la lleugeresa i les seves contradiccions com a tema i estratègia de treball per reflexionar sobre la contemporaneïtat.
Pel que fa a la resta de propostes, al novembre, Albert Garrell, finalista del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2017 presentarà la versió completa de Chroma, amb la companyia LAB 3.14 Dance Project. Al gener, La vie en rose de la Cia. Mar Gómez – també associada a l’ALIANSAT – donarà el toc d’humor a la programació amb una peça de dansa teatre que retrata la història de desamor d’una parella. Al febrer, Thomas Noone Dance presenta el seu solo After The Party en el qual es confronta amb el seu alter ego, una titella, i el col·lectiu Iron Skulls torna el mes d’abril amb la tercera edició d’Iron Modvm III, un esdeveniment de dos dies que inclou espectacles i batalles entre ballarins.
La programació de dansa del 2019-2020 es composa principalment, doncs, de propostes de joves creadors i d’altres que formen part de la nova edició del projecte ALIANSAT, un programa dirigit a companyies professionals de dansa i que busca crear sinèrgies i complicitats per afavorir la creació artística. En aquest sentit, l’ALIANSAT proporciona a les companyies associades residències tècniques i artístiques – també amb la complicitat de la Fabra i Coats – així com difusió i la creació de vincles amb altres programadors.