El SAT! Sant Andreu Teatre celebra la 17a edició del Festival Dansat

Escrit per Revista Teatralnet

10.08.2021

El SAT! celebra la 17a edició del Festival Dansat, dels dies 16 a 24 d’octubre. Cinc dies de dansa en els que es podran veure un total de 16 peces distribuïdes en 6 funcions, dues de les quals al carrer.

Per aquesta edició, el festival reforça les seves aliances. Sis de les companyies en residència al SAT! i a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, en el marc del projecte ALIANSAT; hi seran per presentar, en alguns casos: les seves peces més aclamades;  en d’altres, un tast de les seves properes produccions. Es tracta de les companyies UNAIUNA, Kiko López, Manuel Rodríguez, Jacob Gómez, La Súbita i Juan Carlos Lérida.

Una mica de programa

Inaugurarà el festival la sessió gratuïta Dansat al Carrer, a la Pl. de Can Fabra de Sant Andreu, on es podran veure tres peces curtes: All inclusive, de la cia. UNAIUNAWiwbak, de la companyia Kiko López i Entertainment, el capítulo II: Fractal, de la Cia. Manuel Rodríguez, un fragment del tríptic que es presentarà complet el desembre al SAT!.

Dijous 21 el festival torna a la sala amb l’estrena Silver Ballad, la primera peça de llarga durada de la cia. La Súbita formada per Laura Alcalà i Emma Riba. Una producció que celebra l’herència de les dones que les inspiren. Ha servit per impulsar el projecte #practicasdeloinvisible, un espai de trobada entre professionals de la dansa i els seus públics.

Divendres 22 es podrà veure un programa mixt de quatre peces breus. La sessió, que porta per títol ALIANSAT 21, posa en diàleg a quatre companyies de dansa contemporània. Quatre creadors amb visions divergents de la dansa i amb llenguatges singulars, que han teixit una connexió especial al seu pas pel programa ALIANSAT. Es presentaran les peces Un niñode la Cia. Jacob Gómez, Entertainment  Capitulo I: Mandala, treball en procés de Manuel RodríguezGoosebumpsde la Cia. UNAIUNA i Wiwbak, la versió per sala de la peça de Kiko López.

El festival segueix el dissabte 23 amb la sisena edició del Hop Sant Andreu; el concurs de dansa urbana en espai urbà, organitzat conjuntament pel SAT! i l’associació cultural El Generador. Set col·lectius presentaran les seves propostes al pati de l’escola Salesianes Sant Andreu en una jornada gratuïta que pretén impulsar; desenvolupar i donar a conèixer els diferents estils de danses urbanes.

El mateix dissabte al vespre Arnau Pérez presenta al SAT! Young blood: matter of time, creació guardonada amb el premi a la millor coreografia del certamen Masdanza i International Solotanz Stuttgart. A més del premi del públic;jurat jove i ballarí excel·lent en el Certamen Coreogràfic de Madrid.

L’últim espectacle d’aquesta edició del festival serà diumenge 24. El ballarí, coreògraf, pedagog i artista flamenc Juan Carlos Lérida, presenta El Monte de los Olivos.. Reflexión y traición, projecte en forma de conversa ballada, part del seu procés d’investigació sobre el flamenc des d’espais i oficis quotidians. Per aquesta ocasió, Lérida se cita amb el músic andreuenc i membre del grup Els Amics de les Arts, Dani Alegret.

Després de les funcions de dijous 21, dissabte 23 i  diumenge 24, el SAT! convida als espectadors a un debat post-funció amb les companyies moderat per crítics de la plataforma Recomana.cat.