El sector teatral engega iniciatives a les xarxes per poder seguir gaudint del teatre

03.13.2020

Author

Davant la paralització del sector teatral, emmarcada dins el pràcticament confinament general per contenir el contagi del Covid19, algunes persones i instituciones teatrals han impulsat en les darreres hores algunes propostes per mantenir viu el teatre a les xarxes.

Jordi Casanovas llençava la proposta #CoronavirusPlay, que consisteix a:

1. Dramaturgues i dramaturgs escriuen monòlegs, de màxim 3 minuts de durada, sobre el que senten, viuen o pateixen en aquests moments d’incertesa, quarentena i confinament.

2. Es pengen els textos a la xarxa, a twitter, amb el hashtag.

3. Actrius i actors descarreguen els textos. Els treballen i interpreten davant la càmera, webcam, el mòbil, etc.

4. Els intèrprets pengen les seves gravacions a la xarxa. Twitter o Instagram.

Aquesta iniciativa ha estat seguida per la companyia La Calòrica, que ha publicat al seu perfil de Twitter els enllaços dels videos d’alguns dels seus espectacles.

Segons el Lliure, el show ha de continuar

El Teatre Lliure ha pensat una altra proposta que ha compartit Ja sabeu que el Lliure estima molt el teatre, tant com vosaltres i tot el sector teatral català. I com que volem que tots en seguim gaudint en un moment de paràlisi cultural com el que vivim, engeguem la iniciativa #TheShowMustGoON: un seguit de continguts teatrals a les nostres xarxes socials perquè durant aquests 15 dies pugueu seguir gaudint del teatre.

La primera passarà al nostre compte de twitter sota #TeatreAlFil. Publicarem el text de les diverses peces breus de l’espectacle Clàssics desgenerats, estrenat la temporada passada dins el cicle Dones Lliures. Una proposta que aborda algunes peces clàssiques sota la perspectiva de gènere, signades per Lali Álvarez, Marta Buchaca, Clàudia Cedó, Denise Duncan, Carol López, Carla Rovira, Marilia Samper i Carla Torres. Al llarg de la quinzena compartirem els diferents textos.

La segona que us proposem és 15 dies, 15 anècdotes al nostre feed d’Instagram. Ens agrada fer memòria i volem fer-ho amb tu compartint imatges de 15 espectacles emblemàtics del Teatre Lliure i una anècdota curiosa relacionada.

I la tercera és el #LliureAlSofà perquè aneu al teatre sense sortir de casa. Estem treballant perquè pugueu visionar alguns espectacles sencers del Teatre Lliure a través del nostre compte de Youtube.
Obrirem la iniciativa amb Hamlet de William Shakespeare, dirigida per
Pau Carrió i protagonitzada per Pol López. Es podrà veure de dijous 19 a dissabte 21 de març a les 20h i diumenge 22 de març a les 18h, seguint els horaris habituals d’exhibició d’espectacles del Teatre.
La propera emissió teatral de #LliureAlSofà anirà dirigida a tots els públics i serà un espectacle familiar que anunciarem properament.

Author