El Shakespeare més ‘Ingenu’ aterra al Teatre Akadèmia

10.15.2019

Author

Del 23 d’octubre al 24 de novembre el Teatre Akadèmia acollirà tres peces fonamentals de William Shakespeare de la mà de Projecte IngenuHamletRomeu i Julieta i Vaig ser pròsper. Tres clàssics del dramaturg anglès, que la companyia recupera amb motiu de la celebració dels seus cinc anys.

Durant aquest lustre, Projecte Ingenu ha crescut i ha trobat en Shakespeare un mestre que l’ha ajudat a conformar la seva identitat artística. És per aquest motiu que neix aquest homenatge al dramaturg i, en definitiva, a la pròpia companyia.

El director Marc Chornet ens ho explica així: Teníem moltes ganes d’utilitzar l’aniversari del nostre primer lustre per parar un instant i agafar empenta. En 5 anys hem estrenat 7 espectacles, no hem parat! Vam adonar-nos, que si repassàvem les nostres 3 adaptacions de textos de Shakespeare teníem una radiografia interessantíssima de la nostra evolució artística, començant pel Hamlet on tot eren possibilitats i especulacions de futur i acabant pel Pròsper on es dibuixa clarament una destil·lació del nostre llenguatge i un camí clar de futur.” I encara afegeix: “Vam pensar que seria bonic compartir aquest camí amb el públic: tant el que no ens coneix i ens vol “descobrir” com el que ens coneix i ens vol “recordar”. Això és 5 anys i 3 Shakespeares: reviure d’on venim per tenir molt clar cap on anem.

Segons la companyia…

HAMLET
“Fou la seducció, la descoberta de nosaltres mateixes, del nostre llenguatge i de tot allò possible que s’obria davant nostre.”

ROMEU I JULIETA
“La passió de sentir tota la nostra força, el desacomplexament i la carnalitat.”

VAIG SER PRÒSPER o recordant la tempesta
“Ha estat el comiat, la ruptura, dolorosa, però necessària. L’abandó de la paraula i el salt al buit.”

‘Hamlet’, una obra rabiosament actual


Hamlet 
forma part de la història, no només literària, sinó també social i universal. L’amor, la traïció, la societat versus la intimitat, l’art, la política, la gelosia, l’enveja, la família, la monarquia, els rols de gènere o l’educació són alguns dels temes que tracta, tots de rabiosa actualitat… Ser o no ser?

Aquesta peça, la primera de la companyia i on Hamlet és una dona, va obtenir una menció especial del jurat d’Almagro OFF 2015. Ara es podrà veure de nou del 23 d’octubre al 3 de novembre al Teatre Akadèmia.

‘Romeu i Julieta’. La impossibilitat de desprendre’s del propi llegat

Romeu i Julieta és la història d’un primer i últim amor. La història de dos joves per desprendre’s del llegat d’odi que no els deixa estimar, que no els deixa estimar-se. Quan es coneixen, l’amor dels ingenus Romeu i Julieta és pur, complet, absolut. Aquest goig només dura un instant. El moment de saber que aquest amor estarà condicionat per l’odi entre les seves famílies és l’inici d’un destí fatal que acaba amb la mort dels amants. L’herència els assassina.

Aquesta peça va obtenir una menció especial del jurat d’Almagro OFF 2017 i el passat 27 de juny de 2018 es va representar al Festival Shakespeare del Globe de Neuss (Alemanya). Ara es podrà veure de nou del 6 al 17 de novembre al Teatre Akadèmia.


‘Vaig ser Pròsper o recordant la tempesta’. Un Shakespeare sense paraules

Un home vell que en un altre temps fou pròsper. Una casa que en una altra època fou esplendorosa. Una filla. Runes de memòria per desenterrar. Vestigis d’un passat cert? Fabulacions per evitar l’oblit? L’última gran obra de Shakespeare, La tempesta, serveix com a punt de partida a Projecte Ingenu per a una exploració de la naturalesa de la velles humana. La companyia s’endinsa de ple en un teatre físic, poètic, a voltes abstracte, a voltes terrenal… De quina matèria estem fets? Estem fets de la matèria dels records.

Aquesta peça va estar nominada a dos Premis Butaca (Millor Escenografia i Millor Espai Sonor) i ara es podrà veure de nou del 20 al 24 de novembre al Teatre Akadèmia.

Author