El Teatre Condal proposa anar a pair les festes al seu Club amb ‘Fins als… Nadals!’

12.10.2019

Author

El Teatre Condal ha presentat un espectacle absolutament nadalenc: el cabaret Fins als… Nadals, una proposta que expressa el que molts pensem i no gosem -o si- dir quan s’acosten aquestes festes. Proposa una mirada que descriuen com a gamberra però molt propera: es representarà al Club Onyric, el hall on hi ha el bar i on hi caben al voltant de 50/60 persones. Si us interessa la proposta, penseu que entre la capacitat de la sala i el fet que només se’n faran 10 funcions, gairebé millor que interrompeu la lectura i premeu aquí. La propera funció es farà diumenge dia 15 i l’estrena oficial serà el dilluns 16 a les 21.30 hores. S’hi estaran fins al 6 de gener, però consulteu dates i horaris.

Daniel Anglès, director artístic de l’Onyric-Condal, explica que han encarregat l’espectacle a Míriam Escurriola “perquè l’any passat ja ens va fascinar amb el seu Akelarre. Li vaig demanar que fe una altra cosa en la mateixa línia i aquí ho tenim.” És un espectacle que, com que només es farà per Nadal, té un ‘doblet’ d’intèrprets perquè “són dates molt conflictives i cal que puguin seguir actuant a altres llocs.”  Són 4 per sessió, 8 en total. Tots cantants, actors i ballarins: Sílvia Puertas, Clara Giralt, Àngels Cervelló i Alexandre Ars / Ferran Enfedaque, Javi Vélez, Laia Leal i Laura Font.

 

PARLEN ELS CREADORS
Per a la Míriam “és una oportunitat de revisat el Cabaret aquí, al Paral·lel, el seu espai natural. Els temes que canten són revisions de temes nadalencs i surten personatges coneguts com ara El Caganer o La Tia Pepa, per posar uns exemples.” Anglès apunta que “es nota la potència d’una companyia molt jove que proposa tot un viatge musical, incloent un viatge de cos i text. Estic molt content de presentar-ho, recorda molt el format d’espectacle que es pot veure ara mateix a Londres.”

Beatriz Macías, que ha fet la coreografia, assegura que: Fins als… Nadals ha estat un repte molt bonic. És molt dinàmic, canvia de registre tota l’estona i trenca la quarta paret, el que fa que connecti amb l’espectador.”

Jordi Teixés, director musical, comenta que “les coreografies són molt canyeres i hem buscat que els arranjaments estiguin al servei del tipus d’espectacle que fem. Cantem les cançons de Nadal de tota la vida, però… molt al servei de l’espectacle!” La Míriam ens afegeix poca cosa mes, per no desvetllar: “Aquests temes cohabiten amb altres de Obeses, Joan Dausà Blaumut Elena Gadel… d’uns 10 grups o cantants catalans.” I no sabem si hi té o no alguna cosa a veure, però si que han avançat que “cada nit hi haurà un convidat/convidada sorpresa.”

El que si que han tingut en compte en tot moment és que havia de ser un espectacle agradable per a tota la família. Han especificat que les cançons són en tres idiomes (català, castellà i anglès) i el text, més o menys però, a més “amb algun accent afegit.”  

Sigui com sigui, segur que ens ajudarà a pair els Nadals!

Fins als… Nadals és una coproducció d’Aules · Arts Escèniques.

Author