El Teatre del Raval ha celebrat la Gala d’entrega de premis de la 24 Mostra de Teatre de Barcelona

12.10.2019

Author

Aquest dilluns 9 de desembre a les 21h s’ha celebrat al Teatre del Raval la Festa de Cloenda i Lliurament de Guardons de la 24ª Mostra de Teatre de Barcelona. L’acte va ser conduït per l’actriu  Loll Bertran amb l’actuació de Puntmoc.

Els membres del Comitè d’Honor de la 24ª Mostra han estat el Sr Toni Cabré, subdirector general de Promoció Cultural de la Direcció General de creació, acció territorial i biblioteques de la Generalitat de Catalunya, que va lliurar les premis a Millor Actor i Millor espectacle, i el Sr. Carles Sala coordinador de la direcció de cultura de proximitat de l’Institut de cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

També hi van assistir els membres del Jurat d’aquesta 24ª edició:

Teresa Urroz (Actriu i directora), Àngels Castuera (Periodista, representant Teatralnet), Alicia Nicolás (Representant d’Espectaculosbcn.com), Mar Panyella (Membre de Nova Veu, plataforma de crítics joves de recomana.cat), Pep Armengol, (director de càsting), Enric Cusí (Actor i director) i Albert López Vivancos (Dramaturg i director).

ELS GUANYADORS
El gran guanyador de la nit ha estat l’espectacle Mort a les cunetes de la companyia del mateix nom, integrada per David Pintó, Joan Valentí, Martí Marsal i Albert Pascual “Pascu”, tots 4 provinents de l’Anoia i el Bages, que ha recollit els premis a millor espectacle, i  també el de millor actor, que ha estat per a Joan Valentí.

El muntatge narra la història de La Fossa de Can Maçana o els Fets de Súria: l’afusellament de vuit republicans, civils, que van ser trets la nit del 9 de febrer de 1939, de la presó de Manresa i la fuga d’un novè, Josep Nin, que ho va poder explicar. La fossa encara no ha estat localitzada.


RELACIÓ COMPLETA DELS PREMIS

*Premi al millor espectacle a: “MORT A LES CUNETES” –  CIA MORT A LES CUNETES
*Premi al millor actor a: JOAN VALENTÍ per MORT A LES CUNETES”
*Premi a la millor actriu a: GEMMA CHARINES per POKA YOKE”
*Premi intèrpret revelació a: PAULA CASTILLO per “80 ANYS SENSE ELLA” 
*Premi Especial del Jurat a: “ELLES”  – CIA LA MELANCÒMICA
*Premi Votació Popular al millor espectacle per: “FUGA” – CIA LA KLANDESTINA

Author