El Teatre Gaudí estrena el musical ‘Bed & Breakfast,’ amb música d’Els Amics de les Arts

02.04.2019

Author

Aquest dimecres 6 de febrer (21 h) tindrà lloc al Teatre Gaudí Barcelona l’estrena absoluta, de Bed & Breakfast. Aquest musical, amb cançons d’Els Amics de les Arts i amb les interpretacions dels membres de la companyia Epidèmia Teatre, és l’òpera prima de Laia Fort que s’estrena com autora. Romandrà en cartell fins al 31 de març.

És un musical per a 3 actrius i 3 actors, que narra les històries entrellaçades de 6 joves de Barcelona. Inspirat en les lletres de les cançons d’Els Amics de les Arts, Bed & Breakfast il·lustra la realitat de les relacions esporàdiques, sentimentals o d’amistat entre els habitants d’una gran ciutat, i ho fa amb naturalitat i humor, sense deixar-se emportar per la idealització de les relacions amoroses i mostrant-ne les seves imperfeccions .

Bed & Breakfast és, doncs, una obra jove, d’autora jove, d’intèrprets joves, que parla de joves i que canta cançons amb lletres amb les que els joves es poden sentir plenament identificats. El musical, diu Laia Fort, “neix de la necessitat de narrar càpsules de vida —essencialment social— de la gent jove d’una gran ciutat. Pretén exposar-ne la normalitat, sense recórrer a grans esdeveniments ni a casos de marginalitat. Vol donar veu a la bellesa de la quotidianitat i a la duresa dels nostres pesars diaris”. És en el procés de creació d’un univers teatral a l’entorn d’aquestes idees que apareix, en una fusió perfecte, la música d’Els Amics de les Arts. Com assenyala la jove autora “resulta que algú ja estava parlant d’allò que pretenia expressar, i amb quina eloqüència!”.

L’experiència adquirida en teatre musical d’Epidèmia Teatre amb Urinetown. El musical, al Teatre Ovidi Montllor, i amb 9 to 5, al Teatre Gaudí és la base de la maduresa adquirida pels membres d’aquesta jove companyia, i la posen al servei d’un text, d’unes cançons i d’unes coreografies amb les que s’hi identifiquen profundament. Totes les cançons d’Els Amics de les Arts que s’interpreten a l’obra han estat arranjades expressament a les característiques d’un espectacle de teatre musical pel compositor, arranjador i intèrpret Joel Riu.

L’ARGUMENT
En Jordi i la Patrícia tenen una relació oberta, en Joan li és infidel a la Sofia, i la Marta i en Pere són amics. Només amics. Quan les trajectòries d’aquestes tres parelles es troben, esclata un temporal de tensions, recels i desigs entrecreuats. És evident que no estan fets l’un per l’altre, però volen estar junts. Hauran de canviar les normes, inventar nous jocs, confeccionar relacions fetes a mida. La pregunta és: sabran adaptar-s’hi? Els permetran, aquests nous paràmetres, fer que el grup d’amics duri per sempre? Al cap i a la fi, a la ciutat, la gent s’estima de forma intermitent

L’espectacle és en català i té una durada aproximada de 100 minuts. Els Amics de les Arts no tenen cap vinculació directa ni artística amb aquest espectacle.

 

UN HOMENATGE ALS AMICS DE LES ARTS (per la Companyia)
“De manera fortuïta, la música d’Els Amics de les Arts va aparèixer, de fons, durant el procés de creació, i va resultar en una fusió perfecta. Després d’una anàlisi exhaustiva de les lletres de les cançons, d’escoltar-les mil i una vegades i de submergir-nos en la seva atmosfera, va semblar-nos evident la relació entre les dues parts. Doncs resulta que algú ja estava parlant d’allò que preteníem expressar, i amb quina eloqüència! La immersió en el món d’Els Amics ens ha permès conformar un univers coherent on les històries narrades per les cançons confluïen en un mateix fil argumental. Gairebé sense voler-ho, els personatges han anat sorgint, mostrant les seves motivacions i els seus obstacles. I, d’aquesta manera, ha nascut una nova obra.”
Epidèmia Teatre

SOBRE LA COMPANYIA
Neix després de realitzar junts tota la formació del Grau d’Art Dramàtic en l’especialitat d’Interpretació Musical a l’Institut del Teatre de Barcelona. Després del canovaccio El Testament de Pantalone i la gran producció Urinetown. El musical (Teatre Ovidi Montllor), Epidèmia Teatre va tornar als escenaris amb 9 to 5 (Teatre Gaudí) per reivindicar de forma artística el paper de la dona a la societat i al panorama teatral, i per demostrar el valor del gènere del teatre musical, molts cops menyspreat. Després de ser aclamada per la crítica, la companyia inicia el seu nou projecte: Bed & Breakfast.

 

FITXA ARTÍSTICA
Música i lletres: Els Amics de les Arts
Dramatúrgia: Laia Fort
Direcció: Jaume Viñas i Laia Fort
Direcció musical i arranjaments: Joel Riu
Companyia: Epidèmia Teatre
Una producció de Sàndal Produccions
Intèrprets
Marta: Marta Borràs
Pere: Pol Fernàndez
Patrícia: Aida Llop
Jordi: Joan Olivé
Sofia: Mireia Lorente-Picó
Joan: Joan Sáez

Swing noies: Anna Marquès
Swing nois: Carles Alarcón

Músics:
Joel Riu (Teclats)
Ferran Jaumira (Guitarra)
Dani Aragüés (Baix)
Manel Priego (Bateria)

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA
ESTRENA EL 6 DE FEBRER
Horari: Dijous, Divendres i dissabte 21:00h. Diumenge 17:30h.
Preu: 24€.

Author