El Teatre Gaudí estrena ‘Luz Profunda’, una reflexió sobre l’espiritualitat i la condició humana

11.07.2019

Author

A partir d’aquest dilluns dia 11 i fins al 26 de novembre, el Teatre Gaudí Barcelona proposa Luz Profunda, un espectacle musical de la companyia Carlos Garrido Escènic (Mallorca), amb direcció de Carlos Garrido i text i cançons de Mariona Forteza.

Luz Profunda és un espectacle de petit format. Basat en la suavitat i la proximitat. En la música i la paraula per a presentar tant els retrats dels personatges, com reconstruir les seves històries, i aconseguir una versió del seu missatge.

L’ARGUMENT
El 4 d’octubre de 1967, George Harrison i John Lennon van acudir a un programa televisiu. Els Beatles estaven immersos en l’època de la meditació transcendental. Entre el públic, un home discret i amb els cabells blancs va voler donar la seva opinió en el debat. Era el filòleg i pensador Joan Mascaró i Fornés, nascut a Mallorca però resident a Cambridge.

D’aquella breu trobada naixeria una relació epistolar entre Harrison i Mascaró que tindria unes conseqüències inesperades. Mascaró va contribuir al fet que el Beatle s’interessés per l’espiritualitat oriental. Fins i tot li va brindar una lletra per a una cançó: The Inner Light. La Llum Profunda.

Mariona Forteza, periodista i cantant, aprofita aquest moment per muntar tot un reportatge musical en directe. La vida de dos homes preocupats per l’espiritualitat, però amb els seus propis problemes i contradiccions. L’esforç per transcendir de la condició humana.

Tant Harrison com Mascaró representen l’esforç d’Occident per assimilar part de la saviesa espiritual d’Orient. I en certa manera, aquella breu trobada canviaria part de la sensibilitat occidental en fer de la filosofia oriental un tema de moda en la dècada dels 60 i 70. Gràcies d’una banda a la labor divulgativa de Mascaró i el seu llibre Llànties de foc i també a les cançons de George Harrison.

HORARI dilluns i dimarts 20:30h
PREU: A partir de 10€. Espectacle en castellà. Durada: 60 min.
ENTRADES: aquí

 

Author