El Teatre Gaudí estrena una nova versió d’Els músics de Bremen’ de Bremen

11.16.2019

Author

El Teatre Gaudí Barcelona recupera el musical Els Músics de Bremen, una adaptació del clàssic homònim dels Germans Grimm, adaptada per Ever Blanchet, dramaturg, director escènic i fundador del Versus Teatre i d’aquest TGB, del que n’és director artístic. L’espectacle torna el 23 de novembre en una versió reinventada que accentua el seu caràcter de musical per ser, ara, totalment de creació, “amb un nou dinamisme, noves cançons, nous personatges, noves coreografies i espais escènics, però mantenint la mateixa essència en tot moment”, expliquen, A l’obra, tots els personatges toquen instruments, el que els permet crear el seu propi musical.

La música l’ha composat Joan Olivé (a l’anterior versió era del brasileny Chico Buarque), que també dirigeix l’espectacle. Jesús Fernández i Ever Blanchet signen la versió (en català) i la producció ha anat a càrrec de la companyia Versus Teatre. El musical, que de moment no té data de tancament, es podrà veure en horari familiar, els dissabtes a les 17h i els diumenges a les 12 .

 

L’ARGUMENT
A Els Músics de Bremen, un ruc, un gos, una gallina i una gata, fugen de casa seva perquè els seus amos els maltracten. Volen formar un grup musical i arribar a Bremen. Però pel camí es trobaran entrebancs que els posaran a proba i refermaran la seva amistat tot cantant. El conte dels Germans Grimm és un cant contra la intolerància, l’explotació i l’obsessió dels humans per la productivitat i el consum. Aquesta dèria passa per sobre dels plaers de la vida, com ho són el lleure, la música, la natura i la bona companyia.

Hi ha moltes versions d’aquest conte. “Ara nosaltres en volem oferir un musical. En una societat deshumanitzada i plena de desigualtats com l’actual, volem aportar un missatge encoratjador. La solidaritat ens ajuda a empoderar-nos i a assolir els nostres objectius”, diu la companyia, formada per Ivan Herzog (gos -guitarra), Berta Peñalver (gallina-pìano), Joan Rigat (ruc-violí), Aina Vallès (gata-violoncel) i David Maculé (un grill, cap d’estació, amo -bateria).

“El musical recupera valors que van des de la llibertat al feminisme, la lleialtat, la unió i la fraternitat. Condemna el mal tractament dels animals i defensa una ciutat més neta, lluminosa i en pau. És un musical divertit i engrescador per a tota la família i la música està interpretada per les actrius i els actors, que a la vegada son excel·lents músics”, conclou Blanchet.

Author