El Teatre Gaudí ofereix un programa doble familiar

11.11.2019

Author

Amb una mirada al futur i la voluntat d’anar acostumant els més petits a l’atractiu de l’àmbit de les Arts Escèniques, el Teatre Gaudí Barcelona proposa un cap de setmana amb dos espectacles que es poden veure en un sol dia, pensats per al públic familiar. Això si: només en faan dues úniques funcions cada un, vol dir que la proposta és únicament per als dies 16 i 17. Us els persentem:

UN DÍA EN EL TEATRO
 És una proposta que acosta als més petits en els diferents llenguatges teatrals: el mimla dansael clownels titellesel circ o la música.  D’una manera senzilla, l’espectacle fa un recorregut pels gèneres més coneguts i visuals per a gaudir d’una gran història contada. És una idea original de Iñaqui Juárez, que dirigeix Alicia Juárez i que la interpreten tots dos, amb música de Óscar Carreras. Producció de Teatro Arbolé (Saragossa).

UN VIATGE INICIÀTIC Al MÓN DELS LLENGUATGES DE LES ARTS ESCÈNIQUES
Un dia en el Teatre és un viatge d’iniciació al teatre ofert de manera natural. Està pensat perquè sigui la primera, o una de les primeres experiències teatrals dels nens/as com a espectadors. Comença utilitzant la llum, que pren forma per a arribar a convertir-se en un personatge. Aquest personatge adquireix corporeïtat i és l’actor, ara identificat pel nas vermell dels pallassos, que tan aviat els nens/as comencen a reconèixer, aquest nas des del principi fins al final és font de conflicte i de joc.

Els actors es mouen, juguen amb la llum, ensopeguen, cauen, torna a aixecar-se en un joc rítmic que acaba convertint-se en una coreografia. Amb el moviment rítmic sorgeix la Dansa. El llenguatge del cos.

El nas de pallasso torna a ser el motiu per a l’aparició d’un nou personatge, que capta l’atenció dels espectadors, i que fa aparèixer del no-res més nassos vermells. És un mag, que juga amb el públic i amb l’altre personatge inicial d’aquesta història, i d’aquest joc entre els dos, sorgeixen primer les onomatopeies, després la paraula, després el text, després la història i finalment, la narració, i amb el mateix ordre natural arribem als llibres. Són llibres amb il·lustracions, llibres coneguts que conten històries conegudes, amb les quals els nens/as es troben còmodes. La lectura com a element formatiu. El llibre com a escenografia de la qual sorgeixen milers de personatges.

El personatge més volgut Pelegrín, en la seva línia de no fer res del que s’espera d’ell, s’escapa d’un dels llibres, deixa de ser una il·lustració per ser un personatge teatral, un titella. I ho explica al públic, els ensenya com està construït, com es mou i també conta la seva història. Es fan presents els titelles com a llenguatge teatral.

HORARI: dissabte a les 12.00h i diumenge 16.00h (Cap de setmana del 16 i 17 nov). DURADA: 50 min.
Espectacle en castellà.

Entrades, a partir de 10€, aquí
————————————


LES AVENTURES DE GEPETO I PINOTXO
Un espectacle de titelles i ombres del clàssic conte

LES AVENTURES DE GEPETO I PINOTXO
A un poblet del país d’Itàlia dos vells amics, mestre Cirera, d’ofici fuster,  i Gepeto,sense ofici ni benefici, això vol dir actor,  es troben i decideixen construir una titella . Aquest titella serà el fill que tan t li hagués agradat tenir Gepeto. El seu nom serà Pinotxo. Però aquest fillet de fusta no serà tal com pensava el seu pare Gepeto, sinó que li ha sortit un fill entramaliat que no se’n pensa cap de bona. Això el durà a viure moltes aventures. Experiència vitals que el duran des de l’engany i la frustració a l’esplendor de gràcies a una fada convertir-se amb un nin. Un espectacle de titelles i ombres del clàssic conte.

És una proposta de Cia. La Formal, (Mallorca) amb dramatúrgia de Joan Gomila i Alícia Caldentei, que interpretenIrene Salord i Joan Gomila, amb Josué Guasch com a assessor a la direcció.

HORARI: dissabte a les 16.00h i diumenge 12.00h. DURADA: 50 min. Espectacle en català.
Entrades a partir de 10 €, aquí

 

Author