El Teatre Poliorama porta a Barcelona ‘El coronel no tiene quien le escriba’, amb direcció de Carlos Saura

Escrit per Revista Teatralnet

04.30.2021

Després d’una llarga i contundent cursa d’èxits tant a Madrid, on es va estrenar, com a diversos teatres de l’Estat, arriba a Barcelona la versió teatral d’un dels textos referents de la literatura. Es tracta de El Coronel no tiene quien le escriba, de Gabriel Garcia Márquez,

I aquest només és l’inici de la notícia: l’espectacle està dirigit per un dels també grans referents del cinema: Carlos Saura, Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts i Premi Nacional de la Cinematografia. Un director que, a més, signa l’escenografia i el vestuari!  El protagonista és un immens Imanol Arias, que es fica a la pell del coronel. L’acompanyen al repartiment Cristina de Inza i Ana Villa, que s’alternen rol de la seva dona malalta, a més de Jorge Basanta, Fran Calvo i Marta Molina. Ens els porta a Barcelona el Teatre Poliorama del 5 al 30 de maig. 

L’argument

És la història d’un vell coronel i la seva dona, que viuen en una absoluta misèria esperant la carta promesa en què el govern els comuniqui que els arribarà la pensió pels seus serveis durant la guerra. El matrimoni espera, però la carta no arriba. La seva única esperança és un gall de baralla que esperen desperti interès i això els aporti diners. mentrestant, s’escarrassen en alimentar-lo i mantenir-lo en forma.  Però el temps passa, la carta no arriba i sorgeix el dilema i el gran drama: alimentar el gall o alimentar-se ells.

L’estupidesa de la guerra i altres elements, es barregen amb la solitud del vell coronel, vençut per la vida, però a qui encara li queden dos tresors: l’amor de la seva dona i la dignitat. La tragèdia de el vell coronel és el reflex de la injustícia al món. La seva capacitat de resistència davant les adversitats del destí és infinita, guiat per una rebel·lia tan sòlida com la seva esperança i la seva fe en l’ésser humà.

Trobareu (però no us torbeu!) les entrades, aquí
I al mateix enllaç podreu veure un vídeo amb una escena de l’espectacle.