El Teatre Romea acull l’espectacle ‘360 GRAMS’ d’Ada Vilaró en benefici de la Fundació Oncolliga

01.23.2023

Author

La singular artista multidisciplinària Ada Vilaró (1972, Prats de Lluçanès) torna a Barcelona el proper 6 de febrer per fer: una única funció al Teatre Romea del seu espectacle més aplaudit: ‘360 grams, en benefici de la Fundació Oncolliga que organitza l’acte amb el suport de la Fundació RomeaL’acte comptarà també amb la col·laboració especial de Clara Peya que al finalitzar la funció interpretarà algunes peces al piano.

Fa 20 anys que la Fundació Oncolliga, entitat sense ànim de lucre, treballa a tota la província de Barcelona per: proporcionar una atenció psicosocial a les persones amb càncer i els seus familiars durant tot el procés de la malaltia; amb l’objectiu de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. La proximitat a les persones, el desenvolupament de la malaltia i el seu patiment; exigeix una resposta tant professional i ètica com la que ofereix Oncolliga. La seva feina només és possible gràcies l’ajut de persones que saben de solidaritat i d’ajuda desinteressada; que són les que permeten continuar una tasca tan necessària. L’any passat la Fundació Oncolliga Barcelona va atendre més de 2.000 persones i fer més de 11.000 visites.

‘360 grams’ és una peça poètica que fusiona paraula, cos i dansa per redescobrir el misteri de la bellesa; i homenatjar els cossos no normatius. A partir d’una experiència íntima, fràgil i real de la creadora, evoca una experiència escènica que sacseja el públic; i que ha obtingut el reconeixement de crítica i públic arreu de l’estat. Ha estat premiada al FITTnoves dramatúrgies 2021 així com també ha rebut el premi Territorio Violeta 2021.

L’obra, creada i protagonitzada per Vilaró, amb la co-direcció de la performer Maria Stoyanova i la ballarina Vero Cendoya; va ser coproduïda i estrenada als festivals TNT – Terrassa Noves Tendències i Escena Poblenou. Posteriorment, forma part de Redescena Red de Teatros Alternativos, així com al Circuït Nòmada de Fira Tàrrega, Sala Becket; Fundació Brossa, CaixaForum i Temporada Alta. El proper mes de febrer farà el salt al continent sudamericà dins el Festival Temporada Alta (TABA) i es podrà veure a sales d’Argentina, Uruguai i Perú.


Ada Vilaró: una singular artista multidisciplinària 

 Ada Vilaró és una singular artista multidisciplinària: actriu, directora i performer a qui han definit com: un monstre de l’escena pel seu perfil polifacètic i la solvència interpretativa que ha demostrat amb l’espectacle 360 Grams. Va crear i dirigeix el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou i el Festival Itineràncies.

Desprès d’uns anys treballant a l’espai públic, sovint generant esdeveniments escènics per donar veu a col·lectius silenciats, amb ‘360 grams’ torna a l’espai interior escènic. Destaquem obres com ‘Pas per la Pau’ (Fira Mediterrània, 2018) o ‘UrGentestimar’ (inauguració Fira Tàrrega, 2017). ‘Públic Present 24 hores’, una intervenció de llarga durada en la qual l’artista restava en silenci durant 24 h. a l’espai públic.

El 2015 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona com a directora del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou; i amb aquest mateix projecte el 2014 els premis FAD Sebastià Gasch de les arts parateatrals.

Author