El Teatre Romea porta a Barcelona ‘Viejo amigo Cicerón’, amb direcció de Mario Gas

10.15.2019

Author

A partir del 17 d’octubre, el Teatre Romea presenta Viejo amigo Cicerón, primer espectacle de la nova etapa sota la direcció artística de Josep Maria Pou, estrenat el passat mes de juliol al 65 Festival de Teatro Clásico de Mérida. Viejo amigo Cicerón es presenta en un format estètic semblant al Sòcrates que vam veure fa uns anys: una tribuna de debat. És un text d’Ernesto Caballero i el dirigeix Mario Gas. L’interpreten Josep Maria Pou, –que es posa a la pell d’en Ciceró- Bernat Quintana Miranda Gas. Es podrà veure fins al 10 de novembre.

 

L’ARGUMENT
Època actual, una biblioteca. Dos joves estudiants investiguen la figura de Ciceró. L’aparició d’un tercer personatge els convidarà a traslladar-se a la Roma republicana i reflexionar sobre ètica, moral, justícia i convivència, retratant un intel·lectual que va analitzar les diferents dimensions de la vida en societat des de la raó i el sentit comú i va mantenir la coherència de les seves conviccions polítiques fins i tot en les circumstàncies més adverses.

Proposa un joc metateatral sobre la figura del pensador, un ciutadà compromès, conscient dels seus propis errors i àvid defensor de la integritat moral. En un moment d’ aferrissades batalles dialèctiques als parlaments i a la nova palestra en què han esdevingut les xarxes socials, arriba un espectacle que presenta la rellevància històrica i les contradiccions íntimes d’una de les figures fonamentals de la política i el pensament clàssics: el cèlebre orador Ciceró, defensor dels valors democràtics enfrontat fins a la mort a polítics corruptes i amb vocació dictatorial.

Author