El teatre de l’Espai Texas estrena un nou musical: Neon Hand. És tracta d’un nou espectacle dirigit per Roser Batalla i amb música creada per Joan Vázquez;  que debuta com a compositor de la mà de Fran Arráez. L’espectacle, protagonitzat per Rai BorrellXavier Mestres i el mateix Vázquez, farà temporada a partir del 6 d’octubre.

Neon Hand és un espectacle que narra dos viatges paral·lels: un físic, amb Anton i Alain que arriben a Nova York per presentar un musical: en un club nocturn de la ciutat, i un altre, molt més intern, que explora la complexitat del procés creatiu. A través de trobades misterioses i l’ambient trepidant de la ciutat, la història segueix aquests dos creadors: mentre intenten trobar inspiració per escriure una nova obra; i s’enfronten a les seves pròpies dinàmiques personals: com a lletrista i compositor. Es tracta d’un musical amb tocs de comèdia, suspens, cabaret i novel·la negra, que juga amb els límits entre la realitat i la ficció, convidant el públic a reflexionar: sobre temes com les relacions humanes, la creació artística o les diferents masculinitats.

“Escriure un musical és un procés de col·laboració, en què música, llibret i lletres han d’acabar sent part d’un tot”, explica Joan Vázquez: “Perquè un lletrista i un compositor s’entenguin s’han d’agradar, s’han de conèixer, fer coses junts;  passar alguna que altra nit junts… sense dormir.,  per veure la vida de la mateixa manera. Però també s’han de donar espai i és que la convivència costa”. “M’interessava també escriure sobre les diferents masculinitats en joc emmarcades en aquest escenari”, comenta l’autor: “La situació dels personatges m’ha permès explorar dinàmiques entre dos homes entre els quals, aparentment: la sensualitat, no és un factor”. 

 

Un musical que bascula entre la realitat i la ficció

Neon Hand s’inspira en la història d’un viatge que va fer l’equip de Paquito Forever; per presentar l’espectacle al club de l’actor Alan Cumming a l’East Village novaiorquès. Però, tal com es planteja el seu autor: “Quant de ficció hi ha realment en les nostres vides?”. Vázquez explora com les experiències personals i emocionals dels creadors es fusionen amb les històries que escriuen; i qüestiona fins a quin punt la realitat és una extensió de les ficcions dels autors. A través de les vivències dels protagonistes del musical, l’obra convida a reflexionar sobre l’autoficció com un mitjà per explorar les pròpies limitacions, inseguretats i conflictes interns. La línia difosa entre el que és real i el que és creat suggereix que, en molts casos: l’art no només reflecteix la realitat, sinó que també la construeix o la transforma.


Octubre teatral: tornen ‘Llegat’ i ‘Paradís’

Aquest octubre, el Teat

A partir del 6 d'octubre.

Musical dirigit per Roser Batalla i amb música creada per Joan Vázquez

e Texas de Barcelona recupera dues obres destacades. A partir del 2 d’octubre, torna Llegat, de Daniel J. Meyer i Montse Rodríguez, després d’exhaurir entrades al Teatre Akadèmia. Protagonitzada per Àngels GonyalonsPau Oliver i Marc Pociello, aquesta road movie teatral explora les relacions familiars, especialment la maternofilial;  a través d’un viatge emocional i físic que canviarà la vida dels protagonistes.

Paral·lelament, Sergio Baos recuperarà Paradís. Es tracta d’un thriller en forma de road movie rural on, en solitari, interpreta quatre personatges. Amb humor i emoció, Baos ens ofereix una història captivadora i plena de contrastos que reflexiona sobre com afecta l’explotació turística a la vida dels habitants locals, revelant tensions entre el paisatge idíl·lic que es ven als visitants i les dificultats quotidianes dels mallorquins.

L’Espai Texas compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura. L’espai té el recolzament d’Òmnium Cultural, que ha sigut facilitador del projecte des de la seva posada en marxa, i la col·laboració de la cooperativa Abacus i l’empresa de telecomunicacions Parlem.

Author