El Temporada Alta s’engalana durant les Festes de Sant Narcís

10.25.2018

Author

Amb motiu de les Festes de Sant Narcís, Girona serà els propers quinze dies la ciutat festiva per excel·lència. I si hi afegim la programació del temporada Alta, serà la capital teatral del món. Us l’hem preparat perquè l’aneu estudiant i prepareu l’agenda:

Wohnwagen. Col·lectiu VVAA
El Canal
27 d’octubre. 18 i 20.30 h

Creació col·lectiva d’una de les companyies teatrals més joves i amb més projecció de casa nostra (Like si lloras, Pool – no water) que ens parla sobre l’amor i l’enamorament. Un al·legat a favor del romanticisme en un món on les relacions estan cada vegada més condicionades per l’aparença de mons virtuals. Un espectacle que ha format part del Festival ZIP de Noves dramatúrgies al Teatro Español i ha guanyat el premi BBVA de teatre 2017.
————————————————————-

HumansUn text escrit per Stephen Karam i dirigit per Mario Gas
Auditori Teatre Espai Ter – Torroella de  Montgrí
27 d’octubre, a les 20.30 h

Mario Gas porta a escena el tercer text de l’autor nord-americà Stephen Karam, pel qual va guanyar el premi Tony l’any 2016. És un retrat precís de les imperfeccions i els secrets d’una família de classe mitjana-baixa, reunits pel dinar d’Acció de Gràcies. Aquest cop han trencat la tradició: s’ha programat la trobada familiar a l’apartament d’una de les filles. Malgrat les diferències i les eternes discussions, Karam deixa lloc per a l’esperança. Una comèdia dramàtica amb actors com Jordi Bosch o Lluïsa Castell, entre d’altres.
————————————————————-

Biblioteca de sons i sorolls.
Creació de José Antonio Portillo i Enric Monfort
Teatre Municipal de Girona
Dies 28 i 29 d’octubre. 12, 16 i 18 h

Una biblioteca és lloc màgic ple d’històries i de veus que habiten la nostra imaginació. Aquesta, a més, està plena d’estranys sons. No entrareu sols, us guiarà un personatge obsessionat amb els sorolls que us ajudarà a viure una aventura de la qual sereu els únics protagonistes. Un mapa de sorolls que, com un joc, haureu de llegir fins que us sembli que és música. Sons que caldrà recollir, reconèixer, catalogar, emmagatzemar i, després, transformar per a una missió que no es descobrirà fins al final. I és la unió entre dues personalitats creatives singulars: l’escenògraf i mestre d’escola José Antonio Portillo i el músic Enric Monfort
————————————————————-

La set i la revolució de Piero Steiner, Andrés Corchero,
Pep Ramis i Enric Ases.
Teatre de Salt
Dia 28, 20.30 h

Notícia publicada a: https://teatralnet.com//la-set-i-la-revolucio-el-viatge-que-uneix-a-quatre-creadors-de-llenguatges-diferents/
————————————————————-

Sol Bémol. D’Irke & Fien
Teatre Municipal de Girona
Dia 28, 18 h

Un somni teatral que combina música, humor i acrobàcies, un espectacle de circ aeri on les piruetes es multipliquen i el piano té vida pròpia. La companyia belga formada per Dirk van Boxelaere i Fien van Herwegen, que ja vam poder veure l’any 2014 al festival amb Carrousel des moutons, ha creat un univers màgic i poètic que barreja la música d’ella amb el circ d’ell. Són, com els han definit crítica i públic, “creadors de felicitat”. Un espectacular muntatge per a nens i nenes a partir de 4 anys.
————————————————————-

Slava’s Snowshow. Slava Polunin
Teatre Municipal de Girona (horaris al web)
Del 31 d’octubre al 4 de novembre

El pallasso rus Slava Polunin tornarà a fer nevar dins del Teatre Municipal amb aquest espectacle que va crear fa vint anys i ha esdevingut un clàssic. Una fantasia amb tempestes de neu, globus gegants i teranyines que torna de nou a Temporada Alta conduïda per uns homenets verds i bojos liderats per un clown en cap. Un viatge oníric que ha aconseguit —a més de tots els premis, entre els quals un Laurence Olivier— que en un any nevi fins a quatre-centes vegades dins dels teatres.
————————————————————-

El mateix dia 31, la cantant Rosario oferirà a l’Auditori de Girona el seu últim disc Noches de gloria. Comença a les 20.30 h.
————————————————————-

Vestuvès (Casament). Oskaras Koršunovas
El Canal
1 de novembre, 18 i 21 h

Oskaras Koršunovas torna al festival amb una experiència diferent. S’acosta a un dels primers textos de Bertolt Brecht: una farsa cruel sobre els costums de la petita burgesia. El director lituà ha volgut anar més enllà de la denúncia de la hipocresia moral i retratar amb humor la degradació de les tradicions i l’absurda deformació del que alguna vegada van ser rituals sagrats amb el seu particular llenguatge escènic.
————————————————————-

Escargots. Toti Toronell, Pere Hosta (Slow Olou)
Centre Cultural La Mercè
Dies 2 i 3 de novembre, a les 10.30 h

L’encontre entre dos pallassos d’extensa trajectòria, dos mons particulars que amb aquest espectacle han buscat i trobat una poètica comuna. Es convida l’espectador a entrar en un submón, el dels individus-cargols, i a acompanyar-los mentre ens mostren el seu dia a dia. És un món absurd i surrealista, on el més important és el que no es veu a primer cop d’ull. Espectacle de creació, eminentment visual i per a tots els públics
————————————————————-

Miedo, de Albert Pla
Auditori de Girona
2 de novembre, 20.30 h

Tinc por de tot. En aquesta frase es condensa l’últim espectacle d’Albert Pla. Enmig d’un sorprenent i immersiu desplegament audiovisual, el cantautor repassa totes les pors que ens acompanyen al llarg de la vida, fins i tot més enllà. Des dels terrors nocturns de la infantesa fins als fantasmes que habiten en la nostra ment com a adults temorosos de tot allò que desconeixem, intuïm, sabem o imaginem. Una col·lecció de malsons amb cançons.
————————————————————-

Moving with Pina, de Cristiana Morganti. Dansa.
Teatre de Salt
3 de novembre, 20.30 h

Cristiana Morganti va ser durant una dècada ballarina solista del Tanztheater Wuppertal de Pina Bausch. D’aquella experiència vital i artística neix una conferència ballada per compartir la poesia, la tècnica i la creativitat de la gran coreògrafa alemanya. Un viatge per l’univers de Pina Bausch des de la perspectiva del ballarí. Una ocasió per descobrir molts secrets, sobretot, com es crea la màgica i misteriosa relació entre l’artista i l’espectador.

Author